Tam Heracles wint (Heracles – De Graafschap 2-1)

Heracles is er in geslaagd om de eerste pot in eigen huis de punten binnen de Almelose stadspoorten te houden. In een tamelijk beroerde pot won de Almelose trots met 2-1 van De Graafschap. Brahim Darri krulde de gastheren voor rust op 1-0 en Thomas Bruns verdubbelde de score diep in de tweede helft. Andrew Driver deed vlak voor het eindsignaal wat terug namens de Superboeren, 2-1.

Het treffen vangt hoopvol aan. De Almelose BVO bouwt aan een aanval waar weer lijn in zit. Fledderus slingert de bal voor het Doetinchemse hok waar het leder via-via op de voet van Van Ooijen terechtkomt. De Bosschenaar die als rechtsvoor start, mikt in het zijnet. Een offensief dat enigszins structuur heeft en ergens op lijkt geeft moed. Vooral na de blamage van vorige week.

Eén zwaluw maakt nog geen zomer. Dat blijkt. Na de hoopvolle start grossieren de Heraclieden in knullig balverlies, ongeïnspireerd spel en fouten. Want direct na de eigen kans, werpen Bruns en Bel Hassani met hun zomeravondinstelling een kans de in Gelderse schoot. Vincent Vermeij – die op een verdwaalde hockeyer lijkt – vuurt van een meter of twintig op Castro, die ternauwernood keert. Wout Droste is wel scherp en voorkomt een herkansing voor Cas Peters is. De back kneurt de bal tegen de boarding.

Ondanks de weinige beleving en spelvreugde is het eerstvolgende dreigende moment van zwart-witte zijde. Bruns verstuurt met zijn rechtervoet een schot dat over de kunstvezels stuitert. Ballenvanger Jurjus weet er zich amper raad mee en frommelt het speeltuig over de eigen achterlijn. Ook de geur van bloed zorgt niet voor vuur in de Almelose donders.

Als Castro ook in de malaise meedeelt, zijn de Superboeren heel dicht bij een goal. Een beroerde uittrap belandt bij Tarfi die vanaf dertig meter diagonaal op de paal vuurt. De doffe knal op het aluminium is duidelijk hoorbaar in de Almelose voetbaltempel. Door het matte en kleurloze spel klappen de toegestroomde supporters behoorlijk dicht.

De Graafschap staat goed georganiseerd en doet wat het kan. Als de Almelose club aan moddert, profiteren de blauw-witten. Met goed voetbal komt de bal uiteindelijk in de voeten van Bryan Smeets die vanaf de rand van de zestien fraai op de deklat krult. Omdat Castro de bal lichtjes van koers veranderde was het geen treffer. Met de poging was weinig mis.

De aluminium ketser opende de Almelose ogen kennelijk. In de directe tegenaanval verplaatst Van Ooijen het spel goed naar voren. Weghorst laat de bal aan Darri en die legt klaar om de bal bij de tweede paal binnen te laten vallen, 1-0. Totaal onverdiend, maar wie hoor je erover? Het daarvoor nog mokkende publiek lijkt iets meer te zijn bevredigt in de verwachting. Goed is het nog steeds niet.

Heracles begint ietwat dreigender aan het tweede bedrijf. Toch is na een klein uur op het Zwitserse uurwerk Ted van den Pavert het dichtst bij een doelpunt. De verdediger kreeg voor rust al een vrije kopkans en krijgt deze nu weer. De aanvoerder ontdoet zich van Weghorst en drukt de bal tegen de staander. Billenknijpen tot en met, maar het gaat nog goed.

Bel Hassani heeft nog weinig goeds laten zien en probeert dat met één actie allemaal te laten vergeten. Watervlug glipt de speeltuinvoetballer langs de Achterhoekers om de bal vervolgens hard, zuiver en laag bij Darri te bezorgen. De linksvoor heeft eerst tijd nodig om klaar te leggen en tracht veel te wild af te ronden. Dé mogelijkheid op een rustgevende marge om zeep geholpen.

Een dik kwartier voordat de stadionmasten uitgaan, legt Bruns aan voor een vrije trap op dik 25 meter. De Wierdenaar krult de bal keurig over de muur richting de hoek. Door de daling die bal inzet is Jurjus kansool. Op ‘Gino Bosz-achtige wijze’ is het 2-0. De voetbalkeet heeft reden tot juichen. En terecht, het is een keurige vrije trap en de driepunter lijkt toch wel zeker.

Lijkt, want als de Brit Driver droog de 2-1 binnen peert, is het zelfverzekerde gevoel direct vervlogen. De rode lantaarndrager is terug in de strijd om een punt. Eerlijkheid gebied te zeggen dat de nummer laatst recht op meer heeft dan een nederlaag. Maar voetbal is niet altijd eerlijk en iedereen met een zwart-wit hart heeft daar nu even maling aan. Skei uut, de eerste punten van 2016 bint binnen. Hoppa!

Suus is vanaf deze pot weer een trouwe aanwezige bij de thuispotjes van Heracles. Omdat te vieren pleurt ze dan elke keer weer een dikke fotorepo op onze serverruimte. Vrijdag wacht een tripje naar Tilburg, maar geniet u nog maar even van de kiekjes van de Almelose victorie.

Over Leroy

Leroy is onze vaste Heracles-schrijver. Zowel nieuwsstukjes, verslagen als interviews neemt hij voor zijn rekening. Hij volgt dan ook een veel te dure studie voor dit soort grappen. Alle stukken van zijn hand zijn kritisch en scherp. Leroy is heel soms ook onze reserve fotograaf bij evenementen, als Suus de hort op is.

0 reacties op “Tam Heracles wint (Heracles – De Graafschap 2-1)”

Geef een reactie

Reclame

Nieuwste reacties