Onthutsend Heracles met neus op de feiten gedrukt (053 – Heracles 4-0)

Een onherkenbaar Heracles verloor met schrijnende cijfers bij de boze buurman, 4-0. De kwalitatief uitermate teleurstellende zwart-witten kregen goals om de oren van Ede (2x), Ziyech en Ter Avest. De heren van Stegeman wisten hier, op een paar rolletjes na, niets op in te brengen. De bezoekers waren niet om over naar huis te schrijven en daar profiteerden de rooien dankbaar van.

De derby die vanaf het begin al niet als een echte derby oogt. Niet de felheid die erbij hoort. Niet er eens flink opklappen om te laten zien wie de baas is. Niets van dat alles. Heracles bouwt rustig op en speelt met de linies ver uit elkaar. Als klap op de vuurpijl komen de Heraclieden net te laat in de duels.

Volleyballer Marsman peert de bal maar eens naar voren. Zomer en Oosterwijk gaan onder het speeltuig door en Te Wierik stapt op een ongelukkig moment in en mist de bal. De verguisde en vertrapte Ziyech gaat aan de haal en vuurt op Castro. Het leder is beroerd door de stelten van een terug gesnelde Te Wierik en ketst op de benen van Castro af. Ede prikt de kaatsbal dankbaar binnen, 1-0.

Als na een krap half uur op het uurwerk Mokotjo op eigen helft iets wil uitvreten met de bal, vliegen er drie Almeloërs op af. Maar die zijn niet doortastend genoeg. Venijnig tikt de Zuid-Afrikaan de bal tussen de bezoekers door en stuurt daar direct Ziyech mee weg. De zwart-witte middenlinie verdwijnt door dit dwaze instappen als sneeuw voor de zon. Ziyech krijgt alle gelegenheid om naar het hok van Castro te pendelen. Er zijn immers zeeën van ruimtes tussen de linies. Als de rooie tien ook nog eens drie man voorbijloopt, puntert hij direct de 2-0 binnen.

Ziyech laat zijn klasse bij deze treffer zien, maar het uitblijven van een mannelijke ingreep aan Almelose zijde draagt daaraan bij. Pelupessy wil ingrijpen maar zakt plots door zijn hoeven en Zomer krijgt een kinderlijk eenvoudige kap te verwerken die hem te machtig blijkt. Om maar een greep uit het ‘slappe fouten-assortiment’ te nemen. De poort staat door deze capriolen wagenwijd open.

Als de fluitketel al in de kleedlokalen staat te gillen, gooit Droste een bal vanaf de rechterzijde voor de pot. Woutje Weghorst neemt aan en vuurt recht op Marsman af. De keepert gaat al op de knieën, maar drukt de bal toch over de lat. Hoop doet leven. Dit moet de aansluiting zijn, maar is het niet. De eerste kans van Stegemans heren. Alleen al vanwege dit bedroevende feit is het tijd om te hergroeperen in het kleedhok.

Stegeman zwaait met het samurai zwaard. Zomer en Gosens bukken niet op tijd, hun koppen rollen. Peter van Ooijen en Paul Gladon mogen het slechte acteerwerk van het eerste bedrijf proberen recht te breien. De gehele ploeg presteerde de eerste drie kwartier simpelweg net niets. Stegeman moet iets doen. Eén-op-één spelen lijkt het enige redmiddel om heel de boel nog in leven te krijgen. Moedige keuze.

Kapitein Fledderus heeft kennelijk nog last met het verwerken van de thee. Want als hij in balbezit komt, kan hij dit ook maar amper verwerken. Verder dan een ziekenhuisbal op Castro komt hij niet. De Vlaamse goalie geeft een hengst, maar schiet tegen een doorgelopen Ziyech op. Doordat de bal net langs de goede kant van de paal rolt, is een kolderieke treffer ternauwernood ontlopen.

Toch gloort er weer iets van hoop aan de zwart-witte horizon. Althans, iets wat hierop lijkt. Tien minuten na de rust belandt een voorzet van Darri bij Van Ooijen die wild over het rooie hok kneurt. Een beetje minder onbezonnenheid had voor een zekere treffer kunnen zorgen.

Een paar minuten later gebeurt het wel aan de andere kant. De Heraclieden klappen er niet op en laten de reserve Duitsers zo aan een prima aanval bouwen. Gutiérrez geeft voor op de vogelvrije Ede die zich niet bedenkt en de marge naar een pijnlijke 3-0 vergroot.

Als Ter Avest na een dik uur ook nog eens op fortuinlijke wijze voor de vierde van de avond tekent, is het doek definitief gevallen. De verdediger schuift een van richting veranderde bal binnen. Fortuin dwing je af. Heracles maakte daar helaas geen enkele aanspraak op.

De rooie keet gaat tekeer alsof het kampioenschap weer in het verschiet ligt. Ziyech wordt op handen gedragen en het 053-publiek onderstreept op vocale wijze het gemis van Tannane. Ondanks de kwaliteiten van Oussama, had ook hij hier geen donder aan kunnen doen. Een collectief falen is het resultaat bij de hervatting van de competitie.

Het goede gevoel ligt naar aller waarschijnlijkheid nog in Benhavis. Of hebben de transferperikelen rondom enkele namen een invloed op dit presteren? Hoe dan ook, het heeft er op deze vrijdagavond geen enkel moment in gezeten.De blik zo snel mogelijk op De Graafschap thuis. Alleen de volle buit, passie en strijd zijn dan genoeg om deze zure smaak enigszins weg te spoelen.

Suus legde deze dramatische avond vast met haar flitskanon. Zij presteerde wel naar behoren en leverde een repo af. Ziet u haar kiekjes hieronder:

Over Leroy

Leroy is onze vaste Heracles-schrijver. Zowel nieuwsstukjes, verslagen als interviews neemt hij voor zijn rekening. Hij volgt dan ook een veel te dure studie voor dit soort grappen. Alle stukken van zijn hand zijn kritisch en scherp. Leroy is heel soms ook onze reserve fotograaf bij evenementen, als Suus de hort op is.

0 reacties op “Onthutsend Heracles met neus op de feiten gedrukt (053 – Heracles 4-0)”

Geef een reactie

Reclame

Nieuwste reacties