‘Ik wil graag een comeback in het zwart-witte shirt’

Everton Ramos da Silva, een Heraclied in hart en nieren. Regelmatig komt de Braziliaan op social media voorbij met een post over ‘zijn’ Heracles Almelo. Zo gooide hij ook weer een tweet online toen de clubwissel van Tannane was beklonken. Everton is clubloos wil een comeback, zoveel is duidelijk. Wij spraken de goedlachse Zuid-Amerikaan weer eens om te peilen hoe de zaken ervoor staan.

Everton, hoe is het met je?  “Goed! Mijn contract is in december afgelopen bij Shanghai Shenxin en ik ben weer terug in Brazilië. Om topfit te worden train ik twee keer per dag met een personal trainer. Ik train dus wel voor mezelf, niet bij een club.”

Hoe heb je de transfer van Tannane gevolgd? “Op Twitter las ik dat Oussama Tannane naar Saint-Étienne is gegaan. Erg jammer voor Heracles, want Tannane heeft laten zien een heel goede speler te zijn. Samen met de rest van de ploeg heeft hij het afgelopen half jaar echt fantastisch gepresteerd. Maar zo gaat het nou eenmaal in de voetbalwereld. Als je goed bent, komen er andere clubs. Toch hoop ik dat Heracles, ondanks de verkoop, in de top kan blijven meedraaien.”

Zie je kansen voor jezelf na het vertrek van Tannane? “Het is geen geheim dat ik erg graag een comeback in het zwart-wit van Heracles maak. Iedereen weet dat. De verkoop van Tannane heeft daar niets mee te maken. Als Heracles mij belt, hoef ik niet na te denken. Ik kom dan direct terug.”

Oussama en jij zijn wel heel andere type spelers. Daarnaast speelde jij voorheen altijd in de punt of vanaf links en Tannane vanaf rechts, kun jij die positie ook invullen? “Het is heel simpel: als de trainers mij op rechts nodig hebben, speel ik daar.”

De vorige keer dat we elkaar spraken, gaf je aan regelmatig contact te hebben met voorzitter Jan Smit. Hebben jullie het ondertussen wel over een terugkeer gehad? “Ik moet eerlijk zeggen dat mijn laatste contact met mijn grote vriend Jan Smit alweer een tijdje geleden is. We hebben het er dus nog niet over gehad.”

Zou je eerst op proef willen komen om te laten zien waar je op dit moment toe in staat bent? “De trainers kennen mij al heel lang en weten wat ik kan. Daarom denk ik dat een proefperiode niet nodig is, toch? Ik weet niet precies hoe het qua salariseisen zit, of ik aan de norm van een speler die van buiten de EU afkomstig is moet voldoen. Als ik dat weer moet verdienen, vraag ik een Nederlands paspoort aan. Dan ben ik een Nederlander en hoef ik niet zoveel te verdienen!”

Vrijdag is dé derby tegen de rooien, wat verwacht je van die wedstrijd? “Klopt! Heracles doet het dit jaar heel goed, toch denk ik dat het een moeilijke wedstrijd gaat zijn. Maar ook lastige wedstrijden kun je winnen, dus ik denk dat ‘we’ winnen. Dat hoop ik ook enorm.”

Over Leroy

Leroy is onze vaste Heracles-schrijver. Zowel nieuwsstukjes, verslagen als interviews neemt hij voor zijn rekening. Hij volgt dan ook een veel te dure studie voor dit soort grappen. Alle stukken van zijn hand zijn kritisch en scherp. Leroy is heel soms ook onze reserve fotograaf bij evenementen, als Suus de hort op is.

0 reacties op “‘Ik wil graag een comeback in het zwart-witte shirt’”

Geef een reactie

Reclame

Nieuwste reacties