Hond van de maand: Luka

Sinds een tijdje logeert rottweiler-man Luka bij Dierenopvang ’t Noordbroek. Door het overlijden van zijn eigenaar veranderde alles voor hem en kwam hij in het asiel terecht.

De medewerkers van Dierenopvang ’t Noordbroek hebben Luka, 5 jaar oud, leren kennen als een echte rottweiler. Een stoere persoonlijkheid, zelfverzekerd, een tikkeltje zelfstandig, maar ook lief en best open. Verder is hij -na een behandeling aan zijn huidprobleem- een fantastisch knappe kerel om te zien.

Het bleek dat Luka gebaat is bij het krijgen van fysieke en mentale ruimte. ‘T Noordbroek denkt dan ook dat hij het best op een plek past waar hij de ruimte heeft. Een plek waar hij tot op zekere hoogte zijn eigen ‘ding’ kan doen. Bij zijn overleden eigenaar had Luka deze ruimte en hij lijkt het nodig te hebben.

Daarnaast zijn de verzorgers van Luka op zoek naar rustige en evenwichtige mensen die ervaring hebben met het ras of aanverwante rassen. Deze knappe hond kan onder bepaalde voorwaarden ook eventueel als erfhond worden geplaatst. (een vrouwelijk maatje voor hem zou dan leuk zijn, verder vinden zijn verzorgers het dan belangrijk dat het leven van zijn nieuwe eigenaren zich ook veelal buiten afspeelt).

Het asielleven heeft Luka nu eigenlijk wel gezien. Het aanbod in rottweilers is momenteel hoog bij Dierenopopvang ’t Noordbroek, dus hij moet ook nog ‘strijden’ tegen zijn soortgenoten die in de opvang verblijven.

Hopelijk helpt de uitverkiezing als Hond van de Maand hem aan een nieuw begin. Luka is er helemaal klaar voor!

Over Suus

Fotografe en manager van HNDB.nl. Regelt als dame de zaken waar de heren te laks voor zijn. Altijd en overal ter plaatse met camera. Komt u haar tegen? Lachen en zwaaien!

0 reacties op “Hond van de maand: Luka”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares