Heracles behaalt punt in Mokum (Ajax – Heracles 0-0)

Heracles heeft een punt overgehouden aan het midweekse treffen met Ajax. In een levenloze pot gebeurde er weinig en stond na dik 90 minuten spelen nog steeds de brilstand op het scorebord. Al met al toch een keurig resultaat dat de Almelose BVO behaalde: een remise tegen de koploper.

De beginfase lijkt erop te wijzen dat Heracles geen donder in de melk te brokkelen krijgt. De Amsterdammers laten de bal in een aardig tempo rondgaan en de Heraclieden zitten er niet fel genoeg op. Na een kleine tien minuten krijgen de heren van Stegeman iets wat lijkt op een beetje grip op het partijtje voetbal.

Het is al snel duidelijk dat de zwart-witten niet de vorm hebben om de hoofdstedelingen hun wil op te leggen. Kapitein Fledderus heeft het knap lastig met El Ghazi. De international zet de back in de beginfase regelmatig te kijk en lijkt op die manier de hechte Almelose defensie aan flarden te spelen. Maar ook Ajax is matig en niet bij machte om iets fatsoenlijks te creëren.

Het eerste echte gevaar komt op naam van Daley Sinkgraven. De technische middenvelder kapt Ramon Zomer knap uit en vuurt met rechts op goalie Castro. Letterlijk op de Vlaming. Brammetje kapt het gevaar op tijd af. Toch laten de Almeloërs zich de kop niet gek maken. Met rust en verstand blijft de laatste lijn opereren.

Ook na de thee is het treffen behoorlijk dood. Heracles blijft geconcentreerd verdedigen en wachten op de ruimtes. Vooral Wout Droste speelt een puike partij. De rechtsachter klapt erop en loopt de Amsterdammers constant voor de poten. Toch komt het eerste speldenprikje van de voet van El Ghazi. De rechtsvoor verzendt een rollertje dat Castro moeiteloos opraapt.

Thomas Bruns valt ook in positieve zin op. De Wierdenaar staat veelal nuttig opgesteld en lijdt weinig balverlies. Na een kleine 65 minuten naar zondagmiddagwandelaars op een gazon loeren, bereikt Bruns Darri. De buitenspeler met oogkleppen drukt zowaar af en laat daarmee het eerste schotje noteren.

Een kwartier voor tijd is er een reanimatiepoging om leven in de brouwerij te brengen. Ajax doet offensieve mutaties en speelt met een beetje drang richting de fanatieke afweerders met een zwart shirt. Verder dan kleine mogelijkheden komt het nog steeds niet.

Als Te Wierik de bal op de middenlinie verovert, begint de afstopper aan een fabelachtige solo. Waar de verdediger een prachtige goal met zijn linker in gedachten had, beeldde hij een tereinknecht uit bij het spel ‘Hints’. Migthy Mike maait hopeloos langs het leer.

De grootste mogelijkheid komt op naam van de ingevallen Fischer. De Deen gaat tussen drie Almelose verdedigers voor eigen succes. Op siervolle wijze pareert Castro de poging.

Als Higler voor de laatste keer klanken uit de fluit laat galmen, zijn twee skyboxen even te klein. De vijftien meegereisde supporters vieren hun feestje, zuipen de minibar leeg en kanen de bitterballen op alsof hun leven ervan afhangt. Tja, Heracles haalt niet altijd een punt op in de vliegende schotel. Hulde voor het resultaat, maar voor de voetballiefhebber was er weinig om lief te hebben. We moeten niet zeuren, de resultaten zijn immers prachtig.

 

Over Leroy

Leroy is onze vaste Heracles-schrijver. Zowel nieuwsstukjes, verslagen als interviews neemt hij voor zijn rekening. Hij volgt dan ook een veel te dure studie voor dit soort grappen. Alle stukken van zijn hand zijn kritisch en scherp. Leroy is heel soms ook onze reserve fotograaf bij evenementen, als Suus de hort op is.

1 reactie op “Heracles behaalt punt in Mokum (Ajax – Heracles 0-0)”

  1. huupiehupvakp schreef:

    Hulde voor de 15 man/vrouw!

    Maar er waren er meer!

Geef een reactie

Reclame

Nieuwste reacties