Happen naar de week: De profielschetscommissie!

Sjonnie Hermans flikkerde op 14 december 2015 haar dikke halsketting in de bureaula. Maar, omdat er nog geen opvolger is, is zij nu nog de baas van Almelo. Als alles een beetje meezit wordt ze ooit vervangen door een nieuwe burgemeester. Het is namelijk een enorm gedoe. En in de ambtenarenwereld móet het ook wel wat kosten. Mevrouw Bijleveld (Commissaris van Willem) en een profielschetscommissie van de raad gaan een profiel in elkaar “copy & pasten” van de nieuwe baas. “Het is belangrijk wat de stad wil”, zegt raadsgriffier Corrie Steenbergen. En dat betekent zo ongeveer dat u mag meebeslissen. Hoera! En Corrie krijgt van ons binnenkort een bosje konthaar voor het uitspreken van deze legendarische oneliner, maar dat terzijde.

De gemeente heeft een maandje of vier nodig (goh!) om zo’n schets bij elkaar te jatten en dan mag er gesolliciteerd worden. Jatten? Ja, want een beetje Googelen en u krijgt van bijna elke Nederlandse burgemeester een complete profielschets op het scherm. Vervolgens knip en plak je van elke Pipo de beste dingen eruit en klaar is het lulverhaal waar je uiteindelijk toch niets aan hebt! Maar nee, het is natuurlijk veel beter om het wiel opnieuw uit te vinden.

Men verwacht in het najaar van 2016 de nieuwe baas te kunnen presenteren. Oh ja, en er komt iets op Facebook om de burger mee te laten beslissen.

Om de profielschetscommissie alvast een klein beetje te helpen met hun enorm complexe opdracht, luidt de HNDB marktonderzoekvraag van deze week:

Wie mag NIET de nieuwe burgemeester van Almelo worden?

(meerdere keuzes mogelijk)

Over Andre

André is recht voor de raap, doortastend, kritisch maar zeurt ook graag met een flinke dosis humor over zaken die niet in de haak of opvallend zijn. Geboren en getogen Almeloër, Opa en DJ met een goed hart voor de stad en natuurlijk groot supporter van Heracles Almelo.

0 reacties op “Happen naar de week: De profielschetscommissie!”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares