Doelpuntloze puntendeling in Tilburg (Willem II – Heracles 0-0)

In het Koning Willem Pilsstadion is Heracles er niet in geslaagd om als winnaar uit de strijd te komen. Ook niet als verliezer, op de vrijdagavond bleek tegen Willem II een remise wederom het hoogst haalbare. Ondanks de pallets vol aan afstandspogingen (met name van Almelose zijde) eindigde de score waarmee deze begon, 0-0.

Heracles steekt direct van wal en vuurt in de persoon van Bel Hassani direct op het doel van doelsmurf Lamprou. De kleine Griek ligt er goed bij en voorkomt dat de doelpoging van Bel Hassani in de verre hoek schiet. Een offensieve opening van Heracleszijde die wordt onderstreept door Jaroslav Navratil. De Tsjech voert een gespiegelde poging van Bel Hassani uit, ook nu is het niet genoeg voor een treffer.

Na een klein kwartier is het alweer de Almelose BVO die gevaarlijk is. Een uitstekend acterende Bel Hassani zet constant aanvallen op, zo nu weer. Een combinatie met Navratil en enkele artistieke, vernuftige passeerbewegingen brengen de middenvelder in schietpositie. Zo mooi als de actie was, zo teleurstellend is de poging. Een hard laag schot van buiten de zestien gaat recht op doelsmurf af en in twee keer kan oprapen.

De Heraclieden spelen met een keurig gesloten verdediging en laten de Brabo’s voorin nagenoeg kansloos. Het enige wat de Willempies behalen zijn inworpen. Frank van der Struijk schijnt er een slijmbeursontsteking aan te hebben overgehouden. Wat smijten kan die kerel. En dat een stuk of twintig keer in tien minuten tijd.

Een hardwerkende Wout Weghorst laat zich een aantal keer prima inzakken en is zo aanspeelbaar. Als de slungelige spits de bal goed kaatst of doorspeelt, komt er weer een attaque. Op deze manier komen de in het zwart gehulden er na 25 minuten speeltijd weer uit. Bel Hassani trekt vanaf recht naar binnen om te kneuren. Lamprou moet zich strekken, maar duikt de bal uit de hoek.

Als de ploegen uit het kleedlokaal terugkeren, lijken de Tilburgers daar het meeste baat bij te hebben gehad. De Tricolores spelen 20 meter dichter op Castro en zijn zowaar wat dreigend. Lucas Andersen pingelt de zestien in en zoekt de penalty. Bij Te Wierik aangekomen, denkt de Deen deze te hebben gevonden. Maar geheel terecht oordeelt fluitist Jansen dat er geen donder aan het handje is.

Wanneer een uur speeltijd bijna een feit is, laat Bel Hassani maar weer eens zien over behoorlijke voetballende kwaliteiten te beschikken. Na frivole bewegingen, goed gebruik van zijn fysiek en wilskracht krijgt hij de bal via een kaats met Darri terug. Iliass bedenkt zich geen moment en laat het vuur in zijn linkerpoot weer ontbranden. De mooie poging spat uiteen op de deklat. Een prachtige actie die meer had verdiend.

Echte kansen krijgt de thuisploeg ook niet. De laatste lijn van Stegemans heren blijft keurig de verkregen taken uitvoeren en laten niets door. Waar het moet is er on-Nederlands verdedigingswerk. Te Wierik peert met regelmaat een bal over de krijtstrepen. Op Italiaanse wijze verweren, dat is zeldzaam op de Neerlandsche velden .Verder dan afstandsschoten van Funso Ojo en Barthomolew Ogbeche komen de Driekleurigen dan ook niet.

De drie minuten extra tijd zitten er bijna op, maar de Tilburgse formatie mag nog een straftrap nemen. Als Robbie Haemhouts deze mogelijkheid troosteloos in het vak met de fanatieke aanhang jast, geeft ook arbiter Jansen het op. De lucht wordt door de fluit geperst en het eindsignaal galmt door de carnavalshut.

De tweede 0-0 in vier dagen tijd is een feit. Waar het puntje in Amsterdam nog op uiterst zakelijke en vooral saaie wijze werd bemachtigd, was het in Braboland een stuk leuker. En dat zonder échte kansen. De Almelose brigade heeft er voor gevochten, meer dan een punt zat er helaas niet in. Dan volgende week maar thuis tegen PEC.

Over Leroy

Leroy is onze vaste Heracles-schrijver. Zowel nieuwsstukjes, verslagen als interviews neemt hij voor zijn rekening. Hij volgt dan ook een veel te dure studie voor dit soort grappen. Alle stukken van zijn hand zijn kritisch en scherp. Leroy is heel soms ook onze reserve fotograaf bij evenementen, als Suus de hort op is.

0 reacties op “Doelpuntloze puntendeling in Tilburg (Willem II – Heracles 0-0)”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties