Bonne chance en France!

Het hing al sinds de Kerst in de lucht, maar nu valt heel de zooi naar beneden. Het doek is gevallen voor Tannane bij Heracles Almelo. De aanvaller vertrekt na een ellenlange transfersoap naar AS Saint-Étienne. De linkspoot tekent in Frankrijk een contract voor 4,5 jaar bij de recordkampioen.

De Franse club stelde ineens rare voorwaarden op om de overgang af te ronden. Smit en Hoogma gingen niet akkoord en daardoor leek heel het circus te worden afgeblazen. Vanmiddag stuurde de Almelose BVO een brief met eisen, die kennelijk tegelijkertijd een toenadering richting ASSE was. Hoeveel knaken er met de clubwissel gemoeid zijn, is nog onbekend.

Een x-aantal clubs volgde de prestaties van Tannane met grote interesse. Atalanta Bergamo, Málaga en Saint-Étienne werden serieus en naar verluidt wilden ook Galatasaray en Fenerbahce de man met de wondersloffen inlijven. Bij het nieuwjaarsgelul gaf Smit al aan dat de voorhoedeman hoogst waarschijnlijk zijn laatste pot voor de Almelose BVO reeds in de benen heeft.

Een jaar terug was Oussama nog de grootste etterbak van het stel en moest verplicht op zelfbeheersingscursus. Sinds de zomer hobbelt de nummer elf weer vrolijk binnen de krijtlijnen en toonde regelmatig zijn grootse klasse. Waaronder de magistrale – maar wel houdbare – vrije schop tegen NEC en het kwartet aan treffers in Ljouwert. Dit zorgde ervoor dat de Almelose fans hem weer in de harten sloten.

Maar wie moet de rechtsbuiten opvolgen? Hoogma liet al eerder weten dat er wel een vervanger moet komen om alle posities dubbel bezet te houden. Ondertussen zingt zachtjes de naam van Vito de Crooy rond in de Almelose voetbaltempel. De aanvaller speelt met regelmaat de pannen van het dak bij VVV Venlo en zit sinds oktober bij Oranje -20.

Oussama, wat hebben we van je kwaliteiten mogen genieten. Bonne chance en France!

Over Leroy

Leroy is onze vaste Heracles-schrijver. Zowel nieuwsstukjes, verslagen als interviews neemt hij voor zijn rekening. Hij volgt dan ook een veel te dure studie voor dit soort grappen. Alle stukken van zijn hand zijn kritisch en scherp. Leroy is heel soms ook onze reserve fotograaf bij evenementen, als Suus de hort op is.

0 reacties op “Bonne chance en France!”

Geef een reactie

Reclame

Nieuwste reacties