Afvaleiland = pleuriszooi

We hebben al veel vullis over het afvalbeleid van de gemeente en Twente milieu geschreven. Ondanks het nieuwe beleid lijkt het beoogde resultaat nog steeds niet behaald. Zo blijkt dat het ontworpen beleid gewoon kut is. Zo vragen vele vullissmijters zichzelf terecht af hoe het in baggernaam mogelijk is dat vullis dumpen op een van de vulliseilanden, nog steeds op dumpen op de grote vuilstortplaats in Hengelo lijkt. Dit nadat het afval juist is gescheiden en de grijze stinkbak reeds tot de rand toe gevuld is.

Ondanks dat Twente milieu twee afvalcoaches ingezet heeft – onder wie onze held Gerrit – blijkt dat zij deze compleet voor lul worden gezet. Je kunt wel coachen waar wat gedumpt moet worden, maar als vervolgens de gasten die NIET met hun poten in de stront staan, werkt het niet. Zij zien niet vanaf hun ambtelijke stoffige bureau dat de frequentie van het ruimen van de afvaleilanden flink omhoog moet. Anders blijft het gewoon een enorme pleuriszooi.

Nee, gewoon hun afvalcoaches in hun blote piele laten staan. Daarbij blijven de Napolitaanse taferelen van kracht. Gemeente en Twente Milieu, schroef uw leeghaalfrequentie op voor een schoon Almelo. De foto van van Marco Westerink spreekt boekdelen.

Over Gerco

Gerco is back! Ooit werd hij wereldberoemd in Almelo als Gercorazzi. Wie kent hem niet. Hij bruist weer van de inspiratie en doet verslag op geheel eigen wijze van alles wat er gebeurt in en rondom Almelo!

2 reacties op “Afvaleiland = pleuriszooi”

  1. ejn68 schreef:

    Op werkdagen worden de bakken keurig geleegd, en is er voldoende stortcapaciteit in de containers. Op zaterdag worden de bakken in het Windmolenbroek zelfs 2x geleegd, na aanhoudende klachten vanuit de wijk
    Op zondag begint het probleem, blijkbaar heeft de hele wijk (4300 huishoudens, bijna 15.000 mensen) dan ineens de aandrang om afval te gaan wegbrengen. En dat past niet in 4 containers.

    Als de burgers dus meer over de week gaan spreiden is het probleem opgelost. Of anders moet TwenteMilieu de bakken op zondagmiddag gaan legen. Is ook een optie 😉

  2. huupiehupvakp schreef:

    Op het Nijrees is het ook een ellende met die ondergrondse bakken. Er schijnt een elektronische melding op te zitten; als ze vol zitten krijgt Twente Muilieu een melding, maar dan is het al te laat, ze zitten dan al vol, en als dat zaterdagmorgen is……… Dit geldt zowel voor het GFT- als het restafval. Theoretisch gaat een aantal kuub in de bakken, maar praktijk leert dat afval zich opstapelt in een soort pyramiede vorm. Theorie en praktijk botsen hier met ongemak voor de burger.

Geef een reactie

Reclame

Nieuwste reacties