Huis van Katoen en Nu moet gewoon aftikken

Het Huis van Katoen en Nu krijgt een aanslag te verwerken. Dat kondigen de menschen van de Belastingdienst aan. Het museumpje in het centrum van Almelo verkoopt tegeltjeswijsheden van Herman Finkers en strijkt daar 7,50 euro per tegeltje voor op. Niets mis mee, maar het draagt niets aan de afzenders van de blauwe envelop af. Tot nu toe dan.

Van Katoen en Nu is volop met de kop in de media geweest na de oudejaarsconference van Almelose trots Finkers. U kent het gezegde: maak geen slapende honden wakker. Dat deden de lieden van het museum dus wel. Met de door de cabaretier eigengereide spreuken, heeft het museum oalewetse tegeltjes bedrukt en aan de bezoekers van hun pand gesleten. Voor drie knaken per gesteente kunt u uzelf eigenaar noemen. Ook de geldtrekkers van het rijk loeren naar de beeldbuis en luisteren naar de jengelbak. Met het trekken van aandacht lijkt Van Katoen en Nu zich in de eigen tengels te hebben gesneden.

De regionale courant meldt vandaag dat de verkopers helemaal niets van de vergaarde centen afdraagt aan het rijk. Laat de blauwe envelop daar nou niet zo blij mee zijn. Vandaar dat er een aanslag van 21 procent de deur uitgaat. Het btw-percentage moet de tegeltjesverkoper gewoon aftikken. Uiteraard is die daar niet blij mee, want de btw is niet doorberekend in die drie knaken.

Het huis mag van ons ook een HNDB-spreuk verkopen. Als ze slim zijn berekenen ze de btw hier wel op door:

“Blij en tevreden strijkt u de opbrengst op, tot het ontvangen van de blauwe envelop”

Over Leroy

Leroy is onze vaste Heracles-schrijver. Zowel nieuwsstukjes, verslagen als interviews neemt hij voor zijn rekening. Hij volgt dan ook een veel te dure studie voor dit soort grappen. Alle stukken van zijn hand zijn kritisch en scherp. Leroy is heel soms ook onze reserve fotograaf bij evenementen, als Suus de hort op is.

0 reacties op “Huis van Katoen en Nu moet gewoon aftikken”

Geef een reactie

Reclame

Nieuwste reacties