Heracles strandt in de beker (Heracles – PSV 2-3)

Wederom een pot vol genot voor de voetballiefhebber. Heracles smeet goed veldspel op de kunstvezels en kwam na een dik kwartier op voorsprong door Bel Hassani. Locadia deed wat terug en schoot een vrije trap strak tegen de touwen, 1-1. Tannane zette de Almelose BVO wederom op voorsprong door een pingel te verzilveren, 2-1. PSV kwam weer langs zij door Castro die de bal in eigen hok mepte en tot overmaat van ramp rondde Locadia vlak voor het einde een goede aanval af, 2-3.

Uitverkocht is de Almelose voetbaltempel met ruim 7.800 gevulde plaatsen niet bepaald, toch is de sfeer er niet minder om. Een bekerwedstrijd staat op het program. De kortste weg naar Europa. De winnaar van de beker speelt sowieso zes potjes Europees, en die spanning is al voelbaar. Heracles treedt aan met een vrijwel identieke opstelling als afgelopen zondag, alleen keert Ramon Zomer terug in de beginelf.

De thuisploeg laat zien waar het toe in staat is. Snel voetbal en erg fel in de duels. Na een dik kwartier is Tannane in de buurt van de hoekvlag aan de rechterkant van het veld wat aan het goochelen en bezorgt de bal met een hakje bij Bruns. De Wierdenaar slingert de bal voor de Eindehovense kooi langs en belandt na de stuit op de pantoffel van Bel Hassani. De creatieve middenvelder schiet lekker na de stuit in en brengt Almelo in extase, 1-0.

Oussama Tannane is back en laat dat zien. De ongrijpbare aanvaller heeft het weer op de heupen en sjouwt bij vlagen moeiteloos langs de afweerders van de lichtstad. Ex-Heraclied Pasveer stopt een van richting veranderd schot, afkomstig van de voet van Oussama. Jägermeister pakt de bal in twee keer, maar heeft hem dan ook echt.

Als de regerend landskampioen een vrije bal rond de Almelose pingelzone krijgt, houdt heel de voetbalkeet zijn hart vast. De zwart-witte brigade zit nog op rozen, maar hoe snel kan dat veranderen? Heel rap, blijkt als Locadia de bal hard en strak over de muur tegen de touwen jast, 1-1. Brammetje Castro staat vastgesmolten aan de kunstvezels en kan alleen maar kijken hoe het leder erin zoeft.

Vlak na het rustmoment gaan de heren van Stegeman onverminderd verder waar ze gebleven waren. Met leuk en optimistisch spel hervatten de heren de pot. Het doorjagen van Tannane op een halfbakken terugkopbal van Schaars op Pasveer leidt tot een pingel voor Heracles en een rode prent voor de Jägermeister. Als Kuipers de goalie sommeert te verdwijnen, neemt hij dat iets te letterlijk. Pasveer pakt zijn biezen en keert per direct huiswaarts.

Wat Pasveer niet ziet, maar de resterende bezoekers wel, is een keurige straftrap van Tannane. Lekker kort langs de paal, een gestrekte Zoet kan er met de vingertjes niet bij, 2-1. De zwart-witte brigade zit wederom in de zetel, een doelpunt en een man meer ten opzichte van de Lampjes.

De Almloërs lijken mentaal toch wat minder sterk dan de bezoekers. De thuisploeg blijft sjouwen en strijden, maar geven het toch uit de klauwen. Met 68 minuten op de klok verzendt Locadia een voorzet vanaf de linkerflank. Castro duikt er stijlvol onderdoor, spannend maar niets aan het handje. De bal komt keurig in de voeten van – de ooit nog tot supertalent bestempelde -Maher. De tien pompt de bal er maar weer in, zonder dat er iemand echt in scoringspositie staat. Een uiterst vriendelijke Vlaamse ballenvanger helpt de Brabo’s een handje. Letterlijk. De normaliter zo betrouwbare hokjesman slaat de bal achter de eigen krijtlijn, 2-2.

Vanaf de gelijkmaker laten de Brabo’s de bal het werk doen en sjouwt Heracles zich het snot voor de ogen. Hetgeen wat het verschil gaat maken. De pijp van de Almeloërs raakt leeg en de kansen voor de rood-witten nemen toe. Castro voorkomt met een handbalredding nog een 2-3 en lijkt daarmee de thuisploeg naar de verlengingen te slepen.

Maar de Almelose tank raakt wat leger en PSV speelt op verstand. Als het eindsignaal bijna nadert, zetten de Eindhovenaren toch nog even aan. De Almelose strijders zijn constant net een seconde te laat in de duels, waardoor de Lampjes knap kunnen tikken. Uiteindelijk rondt Locadia met een goed geplaatst schot af, 2-3. PSV gaat naar de laatste acht en Heracles strandt wederom voor de winter in de beker.

Een wedstrijd waar iedereen met een zwart-wit hart trots op kan en misschien wel moet zijn. Prima voetbal, gestreden voor wat het waard is, maar toch aan het kortste eind getrokken. De focus kan weer op de competitie. Die vierde plek zolang mogelijk vasthouden. Het is wederom bevestigd; Heracles is een ploeg waar Nederland rekening mee moet houden.

Over Leroy

Leroy is onze vaste Heracles-schrijver. Zowel nieuwsstukjes, verslagen als interviews neemt hij voor zijn rekening. Hij volgt dan ook een veel te dure studie voor dit soort grappen. Alle stukken van zijn hand zijn kritisch en scherp. Leroy is heel soms ook onze reserve fotograaf bij evenementen, als Suus de hort op is.

0 reacties op “Heracles strandt in de beker (Heracles – PSV 2-3)”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares