Veldwachter Buis vraagt om raad

Hatsee, alweer een Almelose veldwachter landelijk in het nieuws. Waar eerder deze week een veldwachter teveel babbelde, is vandaag wijkveldwachter Henk Buis veel besproken. Buis slingerde een tweet op het web met de vraag of hij een bijstandsmama moet bekeuren.

De moeder parkeerde haar wagen op een invalidenparkeerplaats. Jawel, zo’n vak voor mensen met een handicap. Niet voor mensen die krap bij kas zitten. Toen Almelo’s bekendste wijkagent een parkeercontrole deed, trof hij het voertuig op een plek aan waar het niet hoorde. Maar toen hij zag dat het van een mama zonder dikke knip was, kneep hij voor even een oogje toe.

De bolide was volgens Buis niet bepaald een bolide maar een barrel. “De boete van 370 euro is hoger dan de waarde van haar auto”, vertelde hij bij RTV Oost. De meedenkende en lieve veldwachter bedacht zich dat zij deze represaille niet bepaald voor grijpen had. De eventuele gevolgen zijn een oplopende boete en misschien zelfs even brommen in het blauwe hotel.

HBTwitter

De menselijkheid siert Buis enorm. Eindelijk iemand die iets verder kijkt en tussen de regeltjes doorleest. Maar het moet  toch geen donder uitmaken wie of wat iets stouts doet? De dader moet boeten, dat staat in de wet. De casus hield Buis nogal bezig, zo erg dat hij de situatie op Twitter gooide en zijn volgers vroeg wat het beste is. Wat vindt u dat Buis moet doen? Een dikke bon printen of is een belerende toespraak voldoende?

Over Leroy

Leroy is onze vaste Heracles-schrijver. Zowel nieuwsstukjes, verslagen als interviews neemt hij voor zijn rekening. Hij volgt dan ook een veel te dure studie voor dit soort grappen. Alle stukken van zijn hand zijn kritisch en scherp. Leroy is heel soms ook onze reserve fotograaf bij evenementen, als Suus de hort op is.

2 reacties op “Veldwachter Buis vraagt om raad”

  1. bertbakker schreef:

    Petje af voor deze bromsnor! De boete van 370 euro is sowieso idioot hoog. Een waarschuwing voor mevrouw, en misschien een vervolggesprek lijkt me goed. Er zouden meer agenten moeten zijn met deze instelling, en minder overheden met een honger naar meer en hogere bekeuringen.

  2. huupiehupvakp schreef:

    Als je gehandicapt bent moet je kunnen parkeren! Daar zijn die parkeerplaatsen voor. Of er een Jaguar xj9 of een Opel Corsa uit jaar prak staat op de invalidenplaats maakt dan niet uit. Een bijstandsuitkering mag geen reden zijn te parkeren op een plek voor minder validen. Begrip en respect voor de wijkagent. Belerend vingertje lijkt me voldoende straf.

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties