Heracles raakt de draad kwijt in Utrecht (FC Utrecht – Heracles 4-2)

Een sterk beginnend Heracles heeft in de Domstad toch een pak op de broek gekregen, 4-2. De Almelose elf begonnen sterk maar raakten de draad volledig uit het oog. Nooit meer wat van gezien. Bel Hassani en Tannane lieten de bezoekers nog tweemaal juichen, Barazite en Haller lieten de voetbalhut ieders tweemaal juichen, 4-2.

Na het eerbetoon – David Di Tomasso overleed precies 10 jaar geleden – dat kippenvel over het ganze lichaam veroorzaakt, mag Di Tomasso junior de aftrap verrichten. Het nageslacht van de wijlen nummer vier schiet de bal in de uiterste linkerhoek binnen, het stadion klapt. Als alles en iedereen heeft stilgestaan bij de tragische gebeurtenis van een decennium terug, dondert iedereen ineens weer in het heden. Utreg tegen Heracles vangt aan.

Een gelijkopgaande strijd is hetgeen wat de 22 heren op de mat gooien. Veel strijd en felle duels, vooral Wout Droste die terug in de basis is, blinkt uit. De back zit er constant goed tussen. Evenals een felle Pelupessy en Bel Hassani, de welbekende strijders. De zwart-witte brigade is wat dreigender, maar echte kansen levert het niet op.

Utreg komt niet eens in het zichtveld van Brammetje Castro. Totdat de arbiter Tannane voor een onbenullig iets terugfluit en zelfs de gele prent toont. De Domstedelingen mogen vanaf de linkerzone aan de punt van de zestien een spelhervatting nemen. Berggeit Ayoub bezorgt de bal met enig fortuin op de rechterschoen van Letschert die de dwarsligger treft. Maar de vlaggenier laat zien niet voor niets in het tenue te zijn geschoten, het eerste opwindende moment is tenietgedaan wegens buitenspel.

Waar Heracles tot aan de kans van de thuisploeg de zaakjes redelijk op orde leek te hebben met redelijk balbezit en een visie in het spel, komt Utrecht na 25 minuten meer los. De roodhemden drukken de Almeloërs vastberaden terug op eigen helft en spelen met gemak de bal rond. Toch heroveren de Almelose strijders de bal rond de middencirkel en komt Tannane op dreef. De sensatie van dit seizoen dribbelt naar het Utregse hok en geeft de bal achteloos aan Bel Hassani mee. Laatstgenoemde blijft rustig en krult de bal om de ballenvanger, 0-1.

Als linksachter Conboy op slag van rust zijn tweede gele kaar incasseert, mag de Deen inrukken en pleithuizen gaan. Stegeman en zijn heren lijken met het zitvlees op rozen te zitten. Of in de dikke luxe zetel, wat u wilt. De thee glijdt in ieder geval gulzig de slokdarmpjes binnen.

De thee viel overduidelijk veel beter bij de ploeg van Ten Hag en hervatte het treffen dan ook stormachtig. Nadat Haller het aluminium liet klinken, is het even later Barazite die vogeltje vrij na een keurige aanval de bal over de doellijn werkt, 1-1. Vanaf dat moment is Heracles COM-PLEET de draad kwijt. Mocht u deze week tegenkomen, belt u dan met de BVO. Ze willen deze graag terug. Bruns klungelt en gunt de bal aan de gastheren die in de persoon Barazite – die man die vrouwen geen handen schut – de bal kiezelhard en fenomenaal achter Castro werkt, 2-1.

Een korte variant van de hoektrap moet orde op zaken stellen. Oussama Tannane krult de bal heerlijk met zijn gouden voetje in het kruis, 2-2. Maar deze stand haalt het einde niet. Als Domstedelingen zeven minuten voor tijd een vrije trap nemen, imiteren de Heraclieden hangjongeren: in groepjes bij elkaar hangen. Het gevolg is dat Haller vrijloopt, de Franse midvoor werkt de bal tegen de touwen, 3-2.

Vanaf die treffer degradeert de Almose trots zichzelf in een zondags vriendenteam. De verdediging die op een gatenkaas lijkt die u zaterdagmiddag nog niet eens bij het kaasboertje op de Almelose markt kunt krijgen. Wellicht was het een Franse kaassoort, want Haller weet zich wel raad met de gaten, 2-4.

Kortom, een nederlaag die totaal onnodig was, maar stamp dat maar eens in die koppies. Een man-meer-situatie die averechts werkte. Stegeman en de heren hadden geen eenduidig tactisch plan. Of het was een heel slecht plan, dat kan ook. Een plan waar de draad ineens van de aardbodem was verdwenen. Wij hopen dat iemand het terugvindt voor de volgende ronde.

Over Leroy

Leroy is onze vaste Heracles-schrijver. Zowel nieuwsstukjes, verslagen als interviews neemt hij voor zijn rekening. Hij volgt dan ook een veel te dure studie voor dit soort grappen. Alle stukken van zijn hand zijn kritisch en scherp. Leroy is heel soms ook onze reserve fotograaf bij evenementen, als Suus de hort op is.

0 reacties op “Heracles raakt de draad kwijt in Utrecht (FC Utrecht – Heracles 4-2)”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties