Gemeente gaat u in 2016 een poot uittrekken

In eerste instantie was u opgelucht, als burger van Almelo, dat de gemeente u geen poot uit zal trekken met het 24/7 betaalt parkeren. Dat is gelukkig van de baan getrapt. Maar als de inkomsten van de heren in het foeilelijke nieuwe stadhuis het niet uit de lengte halen, zullen ze het wel uit de breedte halen. Zo hebben zij u alsnog te pakken en alles vastgelegd in de nieuwe belastingvordering 2016.

U wordt in 2016 nu op een andere manier genaaid. En goed ook, zo staat beschreven in de belastingvordering. Met allerlei flutredenen (bijvoorbeeld dat er zo’n slordige 10.000 euries extra in de de gemeentelijke kas moet stromen) proberen de ambtenaren de verschillende verhogingen te onderbouwen.

We geven u een opsomming van de vastgestelde verhogingen die u moet gaan betalen:

  • De hondenbelasting wordt verhoogd met 1%
  • De grafrechten vliegen met 3,5% omhoog.
  • De toeristenbelasting stijgt met 1,5%
  • De rioolheffing knalt met 6,5% omhoog
  • Een verklaring omtrent goed gedrag gaat u in 2016 11 euri meer kosten.

Gaat u trouwen in 2016? Trek dan uw budget even flink omhoog, want u gaat 100 euries meer betalen als u elkaar het jawoord geeft. De gemeente komt echter met een compensatie, want zij verlagen – ja nu juichen met z’n allen – het aanvragen van een paspoort met 2,5 euries. Hatsjee wat een meevaller!

Wij adviseren u als u met 1 van deze bezuinigingen te maken krijgt, om met de kerst wat minder uitgebreid te tafelen om zo de gemeentekas in 2016 te spekken.

Over Gerco

Gerco is back! Ooit werd hij wereldberoemd in Almelo als Gercorazzi. Wie kent hem niet. Hij bruist weer van de inspiratie en doet verslag op geheel eigen wijze van alles wat er gebeurt in en rondom Almelo!

0 reacties op “Gemeente gaat u in 2016 een poot uittrekken”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties