Elfriede Vreeling: een heldin in en voor Almelo

In Almelo zijn veel stichtingen die goed werk verrichten voor mensen die onder de armoedegrens leven. Uiteraard prijzen wij deze donders, maar daar is al zoveel over gezegd en geschreven. Wij als redactie van HNDB willen  een bijzonder iemand in onze spotlights zetten: Elfriede Vreeling. Iemand die volledig uit eigen beweging bergen werk verzet om de minder bedeelden in Almelo te helpen. Ze probeert  deze mensen in hun primaire levensbehoeften te voorzien. Zoals voedselpakketten, kleding, en zelfs huisraad.

Elfriede vertelt dat ze dit niet alleen doet. Haar gezin is hierin haar steun en toeverlaat, daarbij krijgt ze van circa acht mensen structureel hulp om alles in goede banen te leiden. Op onze vraag waarom ze dit zelfstandig doet en geen vrijwilliger is geworden bij een soortgelijke stichting antwoordde onze heldin: “Ik doe dit uit eigen beweging, zodat ik zeker weet dat ons aangeboden voedsel, kleding en alles ook bij de juiste mensen komt. De mensen moeten het namelijk zelf afhalen. Vooraf heb ik contact via een van mijn Facebookpagina’s. Daarbij zijn de lijntjes korter dan bij de stichtingen en kan ik ze vooraf in de ogen kijken”, onderbouwt Elfriede.

Vreeling en haar gezin doen dit geheel privé, dus zonder een stichting op te richten. Dit omdat zij zich volledig  op de Almeloërs willen richten die (ver) onder de armoede grens leven. Dus geen boekhouding, administratie et cetera. Daarom neemt Elfriede ook absoluut geen geld aan van mensen. Uitsluitend voedsel en andere benodigdheden om de minder bedeelden in Almelo te helpen.

Gemiddeld is onze heldin met deze bewonderingswaardige acties 35 uur per week mee bezig. Ze doet vrijwel alle communicatie met burgers die middelen schenken en mensen die haar hulp vragen zelf. Zo heeft ze de Facebookpagina Boodschappen club Almelo opgericht. Hier kunnen burgers hun overtollige voedsel aanbieden om de minder bedeelde burgers van Almelo te voorzien van een voedselpakket.

Elfriede en haar hulptroepen krijgen wekelijks big bags gevuld met boodschappen binnen, om deze weer te verdelen onder door haar strikt geselecteerde behoeftige burgers. Op deze pagina krijgt zij tevens ook vragen van burgers die haar hulp vragen voor voedsel. Daarbij zorgt deze pagina volgens de weldoener voor een olievlek, wat leidt tot mond-tot-mond promotie. Mensen die uit schaamte niet naar de Voedselbank durven, benaderen haar vaak voor pakketten.

Elfriede zal ook kerstpakketjes gaan samenstellen om ook de minderbedeelden nog enigszins een leuke kerst te bezorgen. Alle binnenkomende voedselwaren worden gecontroleerd op versheid en kleding en inboedel op schade. Alleen de bruikbare goederen verdeelt ze. Persoonlijk, zonder procedures of uitgebreide aanvragen. Elfriede, haar gezin en trouwe helpers zijn erg blij als ze mensen kunnen verblijden met hun werk.

Vreeling denkt naast kerst ook aan Sinterklaas en zette Elfriede’s grote Sinterklaasfeest op poten. Al sinds augustus jongstleden zijn Elfriede en haar kleine legertje al bezig om ook dit jaar een geweldig sinterklaasfeest te organiseren. Inclusief Sinterklaas en tien échte zwarte pieten voor 50 kinderen uit armoede gezinnen. Kinderen die hier op basis van haar gevoel en informatie echt voor in aanmerking komen. Op haar pagina vraagt zij om speelgoed en andere leuke dingen. Iets kleins kan al genoeg zijn. U kunt door speelgoed te schenken een kind uit Almelo dat nauwelijks of misschien nooit iets kan vieren, dolgelukkig maken. Natuurlijk kunt u ook op de pagina als ondernemer of als uzelf strooigoed aanbieden. Elfriede kan het niet alleen met haar hulpbrigade, ze heeft ook uw hulp nodig. Voornamelijk qua goederen.

Tot slot vertelt de familie Vreeling nog dat zij in 2016 een benefietavond organiseren met bekende artiesten. De gehele opbrengst gaat naar de hulp aan de Almeloërs die krap bij kas zitten. Wij als redactie maken een hele diepe buiging voor Elfriede en haar hulptroepen. Wat ons betreft mag onze Sjonnie, voordat zij haar ambt opgeeft, nog even langs Elfriede om haar een dikke lint op te spelden.

Help Elfriede aan boodschappen, kleding, huisraad, sinterklaascadeautjes, kerstspullen enzovoort. U weet dan zeker dat uw geschonken middelen bij de juiste mensen terechtkomen. Steun Elfriede haar de strijd tegen armoede. Alle pagina’s van onze heldin: Boodschappen club Almelo, Elfriede’s grote Sinterklaasfeest en Snuffelhoekje Almelo (besloten groep).

Over Gerco

Gerco is back! Ooit werd hij wereldberoemd in Almelo als Gercorazzi. Wie kent hem niet. Hij bruist weer van de inspiratie en doet verslag op geheel eigen wijze van alles wat er gebeurt in en rondom Almelo!

0 reacties op “Elfriede Vreeling: een heldin in en voor Almelo”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties