SV Almelo is de baas in streekderby (0-3)

AVC Heracles - SV Almelo

ALMELO – Waar het grote Heracles de platte kar naar het marktplein op 8 mei 2016 al heeft besteld, is het voor de amateurs van de plaatselijke AVC nog even wennen in de vierde klasse. Vandaag stond de stadsderby tegen SV Almelo op het programma. Aan de Bornestraat werd het maar liefst 0-3 voor de bezoekers. Grote man bij de blauw-witten was Rick Bekke (met nummer 9) die ze alle drie in de touwen joeg.

Twee jaar geleden speelden beide teams voor het laatst tegen elkaar en won SV Almelo het thuis- en uitduel van AVC Heracles. Dus, waren de zwart-witten – onder leiding van trainert Ronnie Braak – zeer gebrand op een overwinning op hun plaatsgenoot. Braak is er overigens van overtuigd dat zijn jonge elftal ook in de derde klasse een potje mee kan ballen. Maar het bleek toch anders uit te pakken op deze heerlijke strakblauwe zondagmiddag. Na 95 minuten voetballen werden de batterijen uit de microfoon van de zingende barman Edje gehaald. Nee, er was geen enkele reden om het geluid van Dirk Meeldijk door de kantine te laten denderen en op de tafels te gaan dansen. De bal werd maar liefst drie keer uit het doel geraapt.

AVC Heracles begon fel aan de wedstrijd en probeerde druk te zetten op de verdediging van Almelo. Dat resulteerde na 1 minuut spelen al in een grote kans die niet werd benut. AVC Heracles probeerde het spel te maken, maar SV Almelo speelde eenvoudig en slim onder de druk uit van de thuisploeg en scoorde al na zes minuten uit een snelle counter. Spits Rick Bekke werd alleen voor de doelman gezet en rondde koelbloedig af, 0-1. Een kwartiertje later wist Bekke ook de 0-2 binnen te kletsen. Uit een mooi opgezette aanval scoorde hij met de kop. Het zou een lastige middag worden voor de thuisploeg.

Na de rust kwam AVC Heracles feller uit de kleedhokken. Vooral spits Gerrit Hendriks – die al 389 jaar in het eerste speelt – kreeg een paar opgelegde kansen, maar verzuimde te scoren. De wedstrijd kreeg een rommelig vervolg met een redelijk hoog derbygehalte. Strijd, inzet en wat kansen aan beide kanten gingen gepaard met zo af en toe een opstootje, maar tot echt matten kwam het niet. Het hoort allemaal bij een derby die uitstekend werd geleid door de man in het geel (de oudere broer van Paul van Vliet?) die zich de pis niet lauw liet maken. AVC Heracles probeerde de aansluitingstreffer nog wel te maken via lange halen naar voren, maar ver in blessuretijd was het opnieuw Rick Bekke die in een snelle counter precies op de goede plek stond om de 0-3 binnen de palen te tikken.

Door de overwinning heeft SV Almelo nu 10 punten uit 6 wedstrijden. AVC Heracles moet het doen met 8 punten. We zien alweer uit naar deel 2 van de derby aan de Maardijk, ergens in 2016.

Suus was er ook bij en schoot een leuke repo bij elkaar.

Over Andre

André is recht voor de raap, doortastend, kritisch maar zeurt ook graag met een flinke dosis humor over zaken die niet in de haak of opvallend zijn. Geboren en getogen Almeloër, Opa en DJ met een goed hart voor de stad en natuurlijk groot supporter van Heracles Almelo.

0 reacties op “SV Almelo is de baas in streekderby (0-3)”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties