Spermabank jaloers op zaadpot (De Graafschap – Heracles 0-1)

Het was allesbehalve denderend, maar Heracles heeft wederom de volle buit in de tuk. Op bezoek bij promovendus De Graafschap won de Almelose BVO na een moeizame krachtmeting door een late treffer van Iliass Bel Hassani, 0-1.

Stegeman verwachtte een wedstrijd vol strijd en passie, of is dat een verkapte vorm van ‘zij kunnen toch niet voetballen’? Ondanks de verwachtte strijd van de Achterhoekers, is de eerste kans voor de zwart-witten. Gosens snijdt naar binnen en geeft een uiterst gevoelig balletje met de buitenkant van het linkervoetje. De prachtige pass daalt in de voeten van Navratil die de bal net niet lekker aanneemt, maar toch op goal kneurt. Helaas ruim over. Zo’n prachtbal en kans in de eerste vijf minuten moeten wel de voorbode van een spektakelstuk zijn, toch?

Dat valt nog wel tegen. De balt rolt maar wat rond en de ploegen lijken gelijkwaardig. Na wat gerommel op de Almelose helft, komt de tegenstoot van de in het zwart gehulden. Thomas Bruns krijgt en neemt alle tijd om op doel te schieten. Met een geplaatst balletje laat hij ballenvanger Jurjus gestrekt naar de hoek gaan, die de bal krap aan tegen de staander kan drukken.

Als diezelfde Bruns even later niet naar de bal toe beweegt, leidt dat een kans voor de Doetinchemmers in. Cas Peters glipt de ruimte in en vuurt op het doel. Beter gezegd op Castro, want Brammetje is op zijn hoede en keert het wilde schot. Arbiter Kamphuis – die beter postbode had kunnen worden gezien hij zo graag met kaarten strooit – geeft vlak voor rust geen pingel als een Gelderse speler zich naar de zoden laat storten. Heel de Vijverberg schreeuwt erom, maar er is helemaal niets aan het handje.

Na een uur op de klok, lijken de heren van Vreman wakker te zijn. De blauw-witten gaan de duels feller aan en maken het de Almeloërs iets lastiger. Verder dan een paar schoten in het zijnet komen de gastheren niet. De mannen van Stegeman hebben daar ook niet veel op in te brengen. De slordige eindpass blijft maar terugkeren en laat hoopvolle situaties als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Als Garcia-Garcia zich dik tien minuten voor het einde binnen de krijtstrepen mag melden, verandert er iets. De baltovenaar verovert de bal op de middenstip en draait direct de goede kant op om een fijne solo in te zetten. Door een combinatie van enig fortuin en beheerste lichtvoetigheid speelt Garcia één man uit om de bal vervolgens keurig breed te leggen. Navratil geeft de bal strak en laag voor waar strijder Bel Hassani de bal tegen de touwen jaagt, 0-1. Gelukkig viert hij zijn goal zoals hij dat altijd doet, en niet zoals Ziyech dat tegenwoordig in 053 doet.

De treffer en de aanwezigheid van Garcia werken verlossend voor Heracles. Het balletje gaat lekker rond en er ontstaan kansen. Weghorst rondt veel te wild af en schiet de bal hoog in de tribune. Bel Hassani zit in een prachtige situatie maar is te zelfzuchtig, heeft geen oog voor collega’s en plaatst de bal op het aluminium.

Maar het absolute hoogtepunt komt toch op naam van een Super Boer: Bryan Smeets. Na wat gestuntel is de kale middenvelder zijn oriënterend vermogen en daarmee de bal kwijt. Als hij half op het speeltuig stapt, faket de speler een blessure. Als Kamphuis op het fluitje blaast en dus de drie punten aan Almelo toekent, barst een goed feestje bij het aquarium los. Weer drie punten binnen en nog even op de vierde stek in de competitie.

Bryan Smeets mag beteuterd nog een praatje houden bij de NOS – waar de verslaggever hem een soort van uitlacht. De act die Smeets vervolgens opvoert is te hilarisch voor woorden. De man beweert een nop in zijn been te hebben staan, wanneer de camera dit wil filmen hoeft het niet meer voor Smeets “laat maar”, klinkt het. Kortom, een zaadwedstrijd waar de spermabank nog jaloers op is, maar wel een kijktip met karikatuur Smeets in de hoofdrol.

 

 

Over Leroy

Leroy is onze vaste Heracles-schrijver. Zowel nieuwsstukjes, verslagen als interviews neemt hij voor zijn rekening. Hij volgt dan ook een veel te dure studie voor dit soort grappen. Alle stukken van zijn hand zijn kritisch en scherp. Leroy is heel soms ook onze reserve fotograaf bij evenementen, als Suus de hort op is.

0 reacties op “Spermabank jaloers op zaadpot (De Graafschap – Heracles 0-1)”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares