Niet fucken in het Nijrees, want zij hebben de BuurtWhatsApp!

“Als inwoners van een buurt elkaar via een Whatsapp-groep op de hoogte houden van verdachte personen, kan het aantal inbraken scherp afnemen”, aldus de BuurtWhatsApp Nijrees website. Hoppa, uw buurt-Rottweiler en gezichtsmassagestaaf hebben zomaar plaatsgemaakt voor een smartphone! Dat kan allemaal in Almelo!

U zit voortaan met uw buurtjes gezellig in een WhatsApp groep. Wel een beetje uitkijken dat u niet uw full color blote piemelfoto’s per ongeluk in de groepsapp plaatst. Tenzij ze dat in het Nijrees wel op prijs stellen natuurlijk.

De BuurtWhatsApp van het Nijrees heeft zelfs een zeer gelikte website boordevol informatie over het waarom en hoe het precies werkt én wat de voordelen zijn. Dit alles met medewerking en ondersteuning van de wijkveldwachter, stadstoezicht en de gemeente. Het Nijrees telt inmiddels 6 WhatsApp groepen en op de website wordt haarfijn uitgelegd wat u moet doen bij een verdachte situatie.

Het is vooral niet de bedoeling dat u zelf de bromsnor gaat uithangen, maar dat er gecommuniceerd wordt: signaleren, alarmeren, appen en reageren. Zelfs een praatje maken met de boef wordt aangeraden, zolang u uw nieuwe boksbeugel niet in zijn of haar gezicht parkeert of vieze woordjes gebruikt om de dader de les te lezen.

We zijn erg benieuwd naar uw ervaringen. Zit u al in zo’n app? Deel uw ervaring dan met onze volgers en reageer!

Over Andre

André is recht voor de raap, doortastend, kritisch maar zeurt ook graag met een flinke dosis humor over zaken die niet in de haak of opvallend zijn. Geboren en getogen Almeloër, Opa en DJ met een goed hart voor de stad en natuurlijk groot supporter van Heracles Almelo.

0 reacties op “Niet fucken in het Nijrees, want zij hebben de BuurtWhatsApp!”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties