Hulde voor afvalcoach Gerrit Meijerink

De wijze heren van de gemeente Almelo hebben, zoals u wellicht al wist, twee afvalcoaches aangesteld om u de dummie opleiding van Twentemilieu en/of u een universitaire opleiding “afvalscheiding” te besparen. De redactie heeft al meerdere items besteed aan dit (wan)beleid qua vullisscheiding en zwerfbagger. (Vult u zelf maar in) Eén van de afvalcoaches, Gerrit Meijerink, spraken wij deze middag bij het afvaleiland aan het van Goghplein.

De sympathieke Meijerink geeft op een drietal pijnplekken (de Gors, Stadionlaan en het van Goghplein) les aan de burgers in welke vulliscontainer ze wat moeten pleuren. Dat dit beter werkt dan alle complexe adviezen op de websites van de gemeente en Twente milieu, bleek al tijdens het gesprek met Meijerink.

Tussen neus en lippen door gaf onze coach al aan tenminste vier burgers advies in welke vulliscontainer zij hun bagger moesten dumpen. Volgens Meijerink gaat het scheiden van het afval nu al een stuk beter. Tenminste het scheiden van het vullis. Op onze vraag of hiermee ook een groot gedeelte van het zwerfvuil is opgelost, antwoorde de enthousiaste afvalcoach dat dit nog niet opgelost is. Het heeft dan ook nog de aandacht bij de gemeente. Wel heeft zijn aanwezigheid, en die van zijn collega teacher, wel een preventieve werking op het illegaal dumpen van het vullis. Daarbij mag iedere burger zijn/haar vullis dumpen bij de baggereilanden. Meijerink benadrukt dat dit niet voor bedrijven van toepassing is. In ieder geval zag het, waarschijnlijk mede door de aanwezigheid van Vullisgait, het er keurig uit op het van Goghplein.

Kijk! Deze vriendelijke afvalcoach wordt door de gemeente met zijn voeten in de bagger gezet, direct op de pijnplekken en niet vanachter een stoffig bureau. In principe een goede beslissing. Misschien dat de verantwoordelijke wethouder in de avond wat coachwerk kan gaan verzetten! Meijerink moet niet gezien worden als veldwachter van de verscholen verantwoordelijke ambtenaren, maar als een vriendelijke enthousiaste man die u zeer correct te woord staat met al uw vragen over vullis dumpen en scheiden. Deze man, en zijn collega verdienen wel respect. Als u ze tegenkomt, beloon hun met een pepermuntje, bloemetje, of een ander kleinigheidje! Gerrit! Keep on the good work!

Over Gerco

Gerco is back! Ooit werd hij wereldberoemd in Almelo als Gercorazzi. Wie kent hem niet. Hij bruist weer van de inspiratie en doet verslag op geheel eigen wijze van alles wat er gebeurt in en rondom Almelo!

0 reacties op “Hulde voor afvalcoach Gerrit Meijerink”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties