Heracles laat Fries skûtje zinken (Heracles – Heerenveen 2-0)

Wat was het weer een heerlijk avondje Heracles. De Almelose BVO ontving SC Heerenveen. De Friezen begonnen gevaarlijk, maar de zwart-witte alliantie bleek toch te machtig. Een fabuleus spelende Bel Hassani swingde met de heupjes en danste met de Almelose formatie naar een 2-0 winstpartij. Uitblinker Bel Hassani opende met een mooie treffer de score, Woutje Weghorst gooide de pot in het slot met een bekeken kopballetje, 2-0.

In een ietwat minder gevulde voetbaltempel ontvangt het als derde geklasseerde Heracles het wisselvallige Heerenveen. De Almelose formatie speelt met drie andere namen dan we deze voetbaljaargang gewend zijn. Kapitein Fledderus is niet fit genoeg, Tannane geschorst én geblesseerd en Darri gepasseerd. Gosens, Van Ooijen en Navratil vervangen de drie.

In de eerste twintig minuten lijken de Friezen iets sterker te zijn, of ze waren gewoon brutaler. Slagveer – die gast op zijn brommer – en Henkie Veerman – de reus van Volendam – misten mogelijkheden om het net te doen bollen. Met de credits voor Brammetje Castro die met een paar ferme ingrepen zijn ploeg op de pinnen hield.

Na een dikke twintig minuten op het arbitersklokje komt het eerst zwart-witte gevaar. Bruns schudt even een prachtige pass uit zijn rechterbeen en bezorgt de bal daarmee bij Weghorst. De midvoor heeft ruis de op lijn met compagnon Bel Hassani en weet niet wat te doen. Kortom: kans door het putje gespoeld.

Als de wedstrijd op één derde zit, laat Bel Hassani het voetbalveld veranderen in een speeltuin. Frivool speelt de creatieveling een paar skûtjesilers dol, maar de aanval lijkt nergens op uit te draaien. Droste pikt de bal slim op en schuift het speeltuig in de snelle voetjes van Bel Hassani. Laatstgenoemde controleert de bal met twee minuscule balberoeringen en jast de bal strak in de rechterbovenhoek, 1-0.

Tijdens de thee bedacht oefenmeester Dwight Lodeweges een ingenieus plan: een dubbele wissel die geen zoden aan de dijk zet. Ha, prachtig vanuit Almelo’s perspectief. Sterker nog, de warme drank werkte bij Stegemans ploeg als smeermiddel om de machine te laten lopen.

Na een uur opent Pelupessy met een crosspass op Navratil. De Tsjechische flankspeler neemt de bal net niet lekker aan en komt tot een laf schot in het zijnet. Het gevaar is er in ieder geval weer, en aan de juiste kant. Lodeweges is nu echt van het padje en stuurt als laatste wissel een manke spits binnen de krijtstrepen.

Bel Hassani kent geen medelijden en strooit met een perfecte steekpass op Navratil. Zijn aanname lijkt niet helemaal lekker, maar schiet uit de draai toch op doel. En hoe! Met een mooie curve spat de poging uiteen op de deklat. De herkansing is ook niet aan Weghorst besteed, de spits schiet op ballenvanger Mulder.

Een nieuw tandem lijkt met Bel Hassani-Navratil geboren. Want een kwartier voor het einde steekt de middenvelder weer heerlijk op de man met rugnummer vijftien. De Tsjech schiet de bal krap aan voorlangs. De kansen blijven komen, maar echt profiteren doen de heren in het zwart-wit niet. Als die eeuwenoude voetbalwet maar niet opdoemt..

Als tachtigste minuut loopt, legt Bel Hassani aan voor een vrije bal. De man van de wedstrijd pompt de bal in de pingelzone op het bolletje van Zomer die de bal bij Weghorst krijgt. De lange centrumspits plaatst de bal bekeken met zijn hoofd in de verre hoek en laat de voetbaltempel massaal juichen, 2-0.

Als fluitist Van den Kerkhof een paar nootjes op zijn instrument ten gehore brengt, is de voetbalkeet weer helemaal dol. Prachtige taferelen zowel op het veld als op de tribunes. Alle thuiswedstrijden heeft Heracles tot nu toe in winst omgezet, een prachtige reeks die nog een weekje langer recht geeft op een topklassering. Dikke vette hulde voor Stegeman en zijn heren!

 

Over Leroy

Leroy is onze vaste Heracles-schrijver. Zowel nieuwsstukjes, verslagen als interviews neemt hij voor zijn rekening. Hij volgt dan ook een veel te dure studie voor dit soort grappen. Alle stukken van zijn hand zijn kritisch en scherp. Leroy is heel soms ook onze reserve fotograaf bij evenementen, als Suus de hort op is.

0 reacties op “Heracles laat Fries skûtje zinken (Heracles – Heerenveen 2-0)”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares