Einde aan winstreeks in eigen tempel (Heracles – Ajax 0-2)

Ajax heeft een einde gebreid aan de reeks met de volle buit in eigen keet voor Heracles. De zwart-witte troepen leden aan plankenkoorts tegen de internationals die ons eerder deze week een Oranjeloze voetbalzomer bezorgden. El Ghazi en Gudelj schoten beiden fraai een bal in het kruis, 0-2.

De Almelose BVO begint zenuwachtig aan de match, vergelijkbaar tegen die andere ‘grote’ jongen PSV. Veelal krampachtige fratsen en geen rust in de ploeg. Als de thuisploeg duels wint, is de tweede bal direct weer voor de Ajacieden. Vooral op het middenveld krijgen de Almeloërs geen grip.

De eerste kans komt dan ook op een exact hiervoor geschetste manier. Bazoer – die tussendoor zijn hand nog wel even in het gezicht van Bel Hassani plant –  kan oversteken en op Fischer passen. Gelukkig kunnen wij op de heldhaftige Brammetje Castro rekenen, die de bal zoals verwacht keert.

Binnen het kwartier klungelen Navratil en Pelupessy op eigen helft, wat leidt tot balverlies. El Ghazi is scherper en ontvangt de bal gastvrij. Met wat fortuin komt hij voorbij Zomer en Pelupessy om vervolgens genadeloos in de kruising te vuren, 0-1. Dat had hij wat ons betreft dinsdag moeten laten zien, niet nu.

Na een kleine twintig minuten in de benen krijgt Heracles een vrije trap. Bruns slingert de bal de pingelzone in en vindt het hoofd van Zomer. Bam, 1-1! Alle toeschouwers op de banken en kats dol. Maar fluitist Blom en zijn vlagmaatje keuren de treffer af wegens buitenspel. Eeuwig zonde.

De Almelose fans fluisteren al een rampscenario: “Zul je zien dat je er straks direct weer één om de oren krijgt. Zul je altijd zien.” De voorspellende gave van het toegestroomde publiek bleek te kloppen. Als wederom Bazoer de benen neemt en de bal aflegt op Gudelj, mag laatstgenoemde vrij aanleggen vanaf een meter of twintig. Nou, die kan dus wel keuren, strak in de kruising en Castro is kansloos, 0-2.

Even later mag Bruns van een soortgelijke afstand een poeier lossen. Diederik ‘Tijdrekker’ Boer doet aan een oalewets potje Annemaria Koekoek, maar weet de bal toch te keren. Ook Te Wierik krijgt uit een hoekschop nog een mogelijkheid, via zijn hak rolt de bal over de buitenste krijtstreep. Jaroslav – of volgens de presentatiegids ‘Jaroslac’ – Navratil mist de uitgelezen mogelijkheid om aan te haken. Maar de kleine Tsjech raakt het speeltuig amper en net als de bal schiet ook de kans aan hem voorbij.

Als alle golfballen, aanstekers en muntjes richting de negenvingerige ballenvanger zijn gegooid, de stadionspeaker de smijters belerend heeft toegesproken en pleeboy Blom een kijkje heeft genomen, vangt het tweede bedrijf aan. De gestreepten lijken zich enigszins te herpakken en beginnen beter dan de eerste 45 minuten.

Door wat rommelige situaties en een beter strijdbaar Heracles, komen er wat mogelijkheden. Bel Hassani krijgt in de zestien een mogelijkheid, maar raakt de bal verkeerd. Ondanks dat Stegemans ploeg beter oogt dan in de eerste helft, zijn de bezoekers levensgevaarlijk. Schöne en Gudelj onderschrijven dat met een aanraking met de deklat.

Als Mighty Mike te Wierik twintig minuten voor tijd een kans mist, is het duidelijk: het zit er vandaag niet in. De elf in de veiligheidshesjes springen niet goed met de kansen om, en de Almelose alliantie moet vrede hebben met het resultaat. Donders jammer dat de prachtreeks ten einde is, volgende week op bezoek bij de Super Boeren en kans op revanche.

Over Leroy

Leroy is onze vaste Heracles-schrijver. Zowel nieuwsstukjes, verslagen als interviews neemt hij voor zijn rekening. Hij volgt dan ook een veel te dure studie voor dit soort grappen. Alle stukken van zijn hand zijn kritisch en scherp. Leroy is heel soms ook onze reserve fotograaf bij evenementen, als Suus de hort op is.

0 reacties op “Einde aan winstreeks in eigen tempel (Heracles – Ajax 0-2)”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares