Eenmaal, andermaal … allemaal naar de Kunstveiling van Almelose kunst!

Almelose kunstveiling 2015

Stelt u zich het volgende eens voor: U zit lekker te poepen op een regenachtige zondagmiddag en terwijl de warme boodschap soepeltjes uit uw darmkanalen dendert valt uw blik op een stilleven van Katharina Heijmans uit Almelo dat gemaakt is in 1979 van olieverf op een doek, met een mooi lijstje eromheen. Het hangt in het kleinste kamertje in uw huis en u heeft het gekocht op de Almelose Kunstveiling in 2015.
Hoe vet is dat?

Het kan! Want op 25 oktober a.s. is er in het prachtige theater HOF88 een veiling van Almelose kunstwerken. Of er alleen schilderijen worden geveild of ook oald iezer spul’n is ons niet helemaal duidelijk. Er zijn ca. 100 kunststukken en u kunt al eigenaar worden vanaf 25 euries! De kunststukken zijn ooit door de gemeente aangekocht toen het nog goed ging en ze wel geld hadden. Het evenement wordt georganiseerd door de twee Almelose Rotaryclubs en de gemeente Almelo onder het mom: “Een unieke kans op betaalbare kunst”.

Om het maximale rendement te behalen is Heracles voorzittert Smit – die het wel leuk vindt om door een microfoon te brabbelen – benoemd tot veilingmeestert. Iedereen die mee wil bieden moet een veilingnummer aanvragen en kan alvast op de kijkdagen (23, 24 en 25 oktober) checken of er iets leuks bijzit voor in de huiskamer of op de WC. Op vrijdag 23 oktober om 16.00 uur zal wethouder Bruggink de kijkers toespreken en de kijkdagen officieel openen. Dus, als u er om 16.05 uur bent is dat vroeg zat. Voor bier en bitterballen wordt gezorgd.

De opbrengst gaat voor de helft naar de gemeente (nee, wij zeggen verder niks) en voor de andere helft naar een goed doel dat door de rotaryboys nog moet worden bepaald.

Kortom, een prima initiatief en zeer te moeite waard om te bezoeken!

Over Andre

André is recht voor de raap, doortastend, kritisch maar zeurt ook graag met een flinke dosis humor over zaken die niet in de haak of opvallend zijn. Geboren en getogen Almeloër, Opa en DJ met een goed hart voor de stad en natuurlijk groot supporter van Heracles Almelo.

0 reacties op “Eenmaal, andermaal … allemaal naar de Kunstveiling van Almelose kunst!”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares