Drie op een rij, Almelo is blij (Heracles – Willem II 2-1)

Een vliegende start over de vleugels heeft Heracles tegen Willem II de derde winstpot op rij opgeleverd. Door treffers van Jaroslav Navratil en Ramon Zomer kwamen de zwart-witten al rap op 2-0. De Brabo’s deden tien minuten na rust pas wat terug in de persoon van Falkenburg die daarmee direct de eindstand bepaalde, 2-1.

Wout Droste begint direct maar eens met een hoge trap naar de boomlange Woutje Weghorst. Een Tilburgse afweerder kan de klauwen niet thuis houden en gunt Heracles de vrije bal. Thomas Bruns hervat heel pienter en snel de pot en stuurt daarmee Navratil de diepte in. De Tsjechische vleugelman snijdt naar binnen en stoomt moeiteloos op de kleine Griek onder de lat af. Met een bekeken schuiver in de korte hoek is het binnen de drie minuten al 1-0. Ondanks dat de voetbaltempel niet is uitverkocht, barst het uit zijn voegen. Een prachtige start in een toch al zo mooi seizoen.

Een prachtig gebaar van Vak ’74 volgt na een kwartier. Een gebaar en moment waar iedereen beseft dat er zoveel meer in het leven is. Met een kippenvel opwekkend eerbetoon herdenken zij het overlijden van een veel te jong meisje. Chloé, het dochtertje van één van de fanatieke jongens. De #samensterk van Heracles is dik en dan ook dik op zijn plaats. Dikke vette hulde voor deze hartverwarmende actie. Heel het stadion staat even stil bij het moment.

Desondanks moet en blijft de Almelose brigade onvermoeid doorgaan en alles lukt en loopt prima de luxe. Bij vlagen is het direct al genieten van de twee rasvoetballers Bel Hassani en García-García. Man, wat een voetbalvernuft. Tot echte kansen leidt het niet. Een rollertje van Gosens in de handschoenen bij Lamprou is het enige geschut. Totdat de Almeloërs een hoektrap nemen. Bruns bezorgt de bal met een strakke indraaiende trap de bal op de knar van Zomer, 2-0! Een prima standaardsituatie, wederom. En weer Bruns met de goede hervatting.

Het spel is weer niet bijzonder fraai van Stegemans heren, maar de voorsprong is daar. De Almelose BVO is effectief in het benutten van kansen en laat de carnavallers constant tegen de zwart-witte muur op lopen. Na een goed halfuur is er wel de eerste kans voor de zuiderlingen. Een voorzet van de linkerkant brengt Nemec in de perfecte scoringspositie. Maar uiteraard hebben wij Brammetje Castro die dat varkentje wel even wast.

In de tegenstoot die daar direct op volgt, houden García-García en Bruns het hoofd koel en krijgen de bal in de voeten van Woutje Weghorst. De Bornse spits is net als vorige week knap wild in de afronding en schiet de bal hoog over en naast. Met een 3-0 voorsprong je bakje thee naar binnen halzen, was toch iets prettiger geweest, maar helaas.

Tien minuten na de weggehalsde thee stoomt de harkerige Van der Struijk op aan de rechterflank. Met de stramme beentjes krijgt de back het voor elkaar om met zijn zwakke linkerbeen de bal op het hoofd van Falkenburg te gooien. Doordat Droste lafjes meespringt krijgt de Tricolores aanvaller alle gelegenheid om raak te koppen, 2-1.

Na een uur stuurt de toch al knap spelende Bruns Navratil nog maar weer eens op de brommer weg. De Tsjech geeft een lage voorzet op de zojuist uit de Dug-Outteddy gekropen Darri. De invaller stuit op kleine ballenvanger van Willem II en ook de rebound wil er niet in.

De opwinding komt pas weer tijdens het slot van het treffen. Gosens pompt de bal op invaller Gladon die naar de rubberkorrels wordt gewerkt. Fluitist Jansen ziet er niets in en laat vrolijk doorgaan. De ploeg die doorgaat is zwart-witte alliantie, hetgeen wat bijna een beloning in de schoot werpt. Maar nu slaagt Bruns er niet in om een assist achter zijn naam te krijgen. De voorzet verdwijnt over de achterste krijtstreep.

In het absolute slot lijkt Bel Hassani alweer een goal mee te pikken. De middenvelder scoort wel, maar krap aan in buitenspelpositie. Vlaggemans had de gedachten erbij en zwaaide vrolijk en resoluut met de stok en stof. Alsof dat wat uitmaakt? Als de leidsman fluit voor het einde, is de party toch alweer los. Weer drie punten in de Almelose voetbaltempel, hoppa! Waar gaat dit eindigen? Zegt u het maar, wij blijven nog even genieten.

Over Leroy

Leroy is onze vaste Heracles-schrijver. Zowel nieuwsstukjes, verslagen als interviews neemt hij voor zijn rekening. Hij volgt dan ook een veel te dure studie voor dit soort grappen. Alle stukken van zijn hand zijn kritisch en scherp. Leroy is heel soms ook onze reserve fotograaf bij evenementen, als Suus de hort op is.

0 reacties op “Drie op een rij, Almelo is blij (Heracles – Willem II 2-1)”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties