Van als deurwaarder op de stoep, naar zelf diep in de poep

Deurwaarderskantoor GGN Almelo – voorheen nog Tijhuis & Partners – moet flink oppassen dat er geen collega’s met vordering op de stoep staan. Het gaat namelijk behoorlijk beroerd met het bedrijf. Een dubbeltje op zijn kant, zeg maar. Een deurwaarderskantoor dat zelf niet aan de betalingen kan voldoen. De ironie.

Steeds vaker is bij een beslaglegging een droog broodkorstje en een pakje halfzware Van Nelle het hoogst haalbare. Omdat Tijhuis een onderdeel van een landelijk bedrijf is, gaat de boel op de schop en is de pleuris uitgebroken. Zo efficiënt mogelijk werken is nu het devies, iets wat ons ten alle tijde best logisch lijkt. Rob Vorkink van RTV Oost meldt op Twitter dat er 75 banen pleite moeten en dat het UWV voor de tweede keer geen salarissen heeft betaald. In januari waren er nog 165 banen bij de geldhalers, dan tikt 75 dus behoorlijk aan.

Vanuit centrale databases en niet meer met verschillende systemen werken, dat moet heel de zooi nog kunnen redden. Dat zo’n bedrijf naar de gallemiezen gaat is tot daaraan toe, maar mensen gaan hun werk en dus poen kwijtraken, dat is triest. Anderzijds, de heren en dames weten zelf natuurlijk dondersgoed hoe zij de zaakjes met een eisman kunnen regelen.

Misschien valt het allemaal best mee en verhuist het bedrijf alleen. Naar de filistijnen bijvoorbeeld. Van als deurwaarder op de stoep, naar zelf diep in de poep.

Over Leroy

Leroy is onze vaste Heracles-schrijver. Zowel nieuwsstukjes, verslagen als interviews neemt hij voor zijn rekening. Hij volgt dan ook een veel te dure studie voor dit soort grappen. Alle stukken van zijn hand zijn kritisch en scherp. Leroy is heel soms ook onze reserve fotograaf bij evenementen, als Suus de hort op is.

2 reacties op “Van als deurwaarder op de stoep, naar zelf diep in de poep”

  1. Brian schreef:

    Gezien de inhoud van dit artikel kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat deze zogenaamde reporter, meneer Vorkink, verstand van zaken heeft, sterker nog, van dit hele artikel klopt helemaal niets. Vast staat dat meneer Vorkink zich totaal niet heeft verdiept in deze materie betreffende GGN Tijhuis. Van de 165 banen zouden er 75 banen moeten verdwijnen. Feit is echter dat er landelijk binnen GGN ruim 1.500 banen zijn. De opmerking van Vorkink dat het UWV al twee keer geen loon zou hebben betaald raakt kant noch wal. Het UWV hoeft het personeel van GGN helemaal niet te betalen. Waar haalt meneer Vorkink deze wijsheid vandaan? Blijkbaar uit zijn duim.

    Meneer Vorkink, u moet zich diep schamen voor dit artikel en u zou uzelf geen reporter mogen noemen. Verdiep u eerst in de materie alvorens “poep te praten” (om maar in uw eigen woorden te praten).

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties