Invasie van Chinezen in Almelo 2025

Een paar jaar na het krankzinnige idee van een monorail in Almelo van de omstreden gewezen wethouder Sjoers, komt de gemeente Almelo nu met nog een alles overstemmend krankzinnig idee. In plaats van zich met andere essentiële problemen in de gemeente bezig te houden, komen de even uit comateuze toestand gekomen ambtenaren nu met een zeer lachwekkend plan. Om je – als u die al mocht hebben – de ballen uit uw broek te lachen.

De heren in het rode gloednieuwe stadhuis willen in 2025 minstens elke dag een bus vol Chinezen naar Almelo lokken om hier de Almelose cultuur op te snuiven. WTF! Welke cultuur? Nou die gaat er komen als het aan de verantwoordelijk krankzinnig geworden ambtenaren en hun culturele partners ligt. Verder zijn de ontoerekeningsvatbare beleidsbepalers voornemens om de bussen met Chinezen ook langs het Nieuwstraatkwartier te laten sjeesen. Almelose cultuur? Nee, daar geldt een multi-culti cultuur.

De heren durven zelfs een bezoek aan het Nieuwstraatkwartier tot straatmuseum te benoemen. Een belachelijke uitspraak. Wij zeggen laat de bus gewoon een rondje maken over het Vinkenplein, zodat zij de echte Almelose cultuur kunnen opsnuiven. Wij weten zeker dat burgemeester Bennie de Chinese gasten hartelijk welkom zal heten in Almelo!

Er zijn door die duffe partijen vier scenario’s uitgezet voor een nieuw cultuurbeleid. Volgens die mafkezen gaat het om zeer ambitieuze scenario’s. Zo stellen zij dat kunst een grote rol moet gaan spelen in Almelo. daarbij gebruiken zij als argument dat het water steeds verder Almelo binnen komt. De Chinezen zullen zich dan in de fluisterbootjes wanen in Giethoorn om zo langs de leegstaande commerciële panden te dobberen die dan voor het beeld volgestouwd worden met verfkliederaars, pottenbakkers en steenhakkers. Terwijl wij vinden dat de berg met leegstaande panden gebruikt moet worden voor commerciële doeleinden. Heren uit het rode huis, stop daar uw kleine beetje energie maar in.

De gemeente gaat een enorme investering doen om hier in 2025 slechts één bus Chinezen per dag naar Almelo te lokken. Zo zal er fors geïnvesteerd worden in; kunstprojecten in nota bene leegstaande winkelpanden, zogenaamde street-artists moeten de hele stad eronder kliederen met hun spuitbusjes, veel meer ( zwaar gesubsidieerde) voorstellingen en culturele evenementen. Daarbij moet er volgens de beleidsbepalers in 2025 in elke wijk een eigen orkest of toneelgezelschap aanwezig zijn. Tot slot wil de gemeente lobbyen voor een hogere kunstopleiding in Almelo. Een zwaar geldverslindend project. Wij kunnen in ieder geval niet stoppen met lachen en huilen tegelijk. En dat voor één bus Chinezen per dag? Wel is er een voordeel voor de horecagelegenheden. Immers zij verkopen bakken met thee!

Na de monorail affaire komt nu zeker dit plan op de eerste plaats te staan van de grootste blunders van de gemeente Almelo. Om kotsmisselijk van te worden. Wat vindt u? Eigen burgers eerst en dan de kunst en de busjes met Chinezen, of toch maar Almelo, de enorme Giethoornse culturele stad waar af en toe wat busjes Chinezen rondtoeren?

Over Gerco

Gerco is back! Ooit werd hij wereldberoemd in Almelo als Gercorazzi. Wie kent hem niet. Hij bruist weer van de inspiratie en doet verslag op geheel eigen wijze van alles wat er gebeurt in en rondom Almelo!

0 reacties op “Invasie van Chinezen in Almelo 2025”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties