Heracles – Vitesse (4-1)

Tering wat een wedstrijd! Na 120 minuten spelen is het Almelose publiek getuige van 3 rode kaarten, 10 minuten staking, omdat trainert Bosz niet naar de tribune wil én het belangrijkste: een spectaculaire 4-1 overwinning van onze Black & White. Vitesse eindigt de match met 8 veldspelers, zonder hun trainer. Een compleet gekkenhuis in Almelo onder leiding van de allergrootste opperclown uit Zeist, scheidsrechter Makkelie. Hij floot Heracles de derde ronde van de KNVB beker in.

Na een bijzonder succesvolle reeks eredivisiewedstrijden stond het bekerduel tegen Chelsea 2 op het programma. Een bij elkaar gekochte multiculturele bende miljonairs gezeteld in Arnep – waar de voertaal Engels is – waren duidelijk naar Almelo gekomen voor een gratis demonstratie antivoetbal.

Omdat FOX Sports te beroerd was om de wedstrijd uit te zenden (ach, het zijn maar strontboeren uit Almelo) hebben de mensen die niet in het stadion zaten een bizar avondje Almelo gemist. “Als het gebeurt, zijn wij erbij”, aldus de sluikreclame van FOX. Op 2 kanalen was het Oldstars 95+ voetbal op een groot veld van Ajax te bewonderen. Gevalletje misleidende reclame. Donkerrood voor FOX Sports.

In het eerste bedrijf was er overigens niet zo heel veel te beleven. Oliynyk van Vitesse joeg na 19 minuten spelen de bal achter Castro. Na rust greep Bram nog een paar fantastische ballen voor de doellijn weg en hield hij Heracles in de wedstrijd. Arnepper Ibarra werd na een uur spelen van het veld gestuurd, maar de ommekeer kwam pas 10 minuten voor tijd. Ook Vitesse speler Nakamba scoorde zijn tweede gele kaart en mocht de inmiddels verhitte voetbaltempel verlaten. Het was alles of niets, vol gas op de lolly en dat kán Heracles. Kort nadat Peter Bosz werd weggestuurd wegens drammen op de clowns uit Zeist, en de wedstrijd 10 minuten werd gestaakt, mocht Tannane er een pingel injensen. Maar hij verzuimde dat. Het bleef 0-1, totdat de ingevallen Robin Gosens Het Polman op zijn kop zette door in de 94e minuut de verdiende gelijkmaker te scoren. Verlengen geblazen.

Inmiddels was ook Kashia uit de wei gestuurd en mocht Heracles de klus afmaken tegen 8 Arneppers zonder coach. En dat lukte verrekte goed. Tannane mocht zijn tweede pingel van de avond nemen en schoot die er wel in. En even later was het invaller Paul Gladon die de 3-1 binnenkopte op aangeven van Peter van Ooijen. Woutje Weghorst trapte het decadente elftalletje uit Arnhem nog iets verder de drek in door de 4-1 op het bord te knallen. Hulde! Wat een avond!

De Nederlandsche Hartverzakkingstichting heeft er weer een paar leden bijgekregen na gisteravond. Dikke hulde voor de ploeg van Stegeman. Passie, inzet en vechten voor wat je waard bent. Alles was aanwezig in deze zinderende finale van ronde 2 in de KNVB beker. Op naar ronde 3!

Over Andre

André is recht voor de raap, doortastend, kritisch maar zeurt ook graag met een flinke dosis humor over zaken die niet in de haak of opvallend zijn. Geboren en getogen Almeloër, Opa en DJ met een goed hart voor de stad en natuurlijk groot supporter van Heracles Almelo.

0 reacties op “Heracles – Vitesse (4-1)”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares