Fel Heracles troeft PSV af (Heracles – PSV 2-1)

Wat huul’n die Lampies weer zeg. Tja, verliezen in Almelo nadat je midweeks van Manchester United hebt gewonnen. Heracles liet zien passie en trots te hebben en vocht als leeuwen. De Jong kopte binnen anderhalve minuut de bal al tegen de touwen. Nog voor de thee kwamen de heren van Stegeman al op 2-1. Kapitein Fledderus en Thomas Bruns passeerden Zoet.

De aanwezige supporters zitten amper met het zitvlees in het stoeltje of PSV scoort al. Lestienne slingert een vrije bal in de doelmond, Zomer let niet op en Castro zit er ook niet lekker bij. Gevolg is dat Luuk de Jong de bal met het hoofd verlengt en daarmee de Almelose BVO op een rete snelle achterstand zet, 0-1.

Vijf minuten later bouwen de zwart-witten aan een goedogende aanval. Bruns speelt in op Weghorst die op zijn beurt de bal keurig kaatst. Pröpper kan het niet aanzien en werkt Bruns op twintig meter van de PSV-goal naar de nepsprieten. Tannane heeft de sloffen weer opgepoetst en vuurt de bal ineens op ballenvanger Zoet af. De goalie kan de zwabberbal niet klemmen en legt hem in de voeten bij Woutje Weghorst. De Bornse spits bedenkt zich geen moment en plaatst de bal hard met de binnenkant van zijn schoen op de paal.

De Almeloërs laten zien wie er de baas is door te strijden en voetballend tot kansen te komen. Verder dan een hard schot van Pelupessy dat in de handen van Zoet eindigt en een wilde poging van Tannane komt de thuisploeg niet echt. Maar alles en iedereen voelt het. Het spel fel en goed, de mogelijkheden zijn er en een treffer lijkt een kwestie van tijd.

Met een kleine veertig minuten op het scorebord wint Fledderus het duel van Arias. De linksachter is feller en houdt daarmee de druk op de ketel. Een voorzet van Bel Hassani wordt slecht verwerkt en belandt weer in de voeten van de zwart-witte kapitein. Vanaf randje pingelzone besluit Fledderus de bal over Zoet heen te schieten en de 1-1 op het scorebord te laten prijken.

Vlak voor de thee besluit Bel Hassani met wat frivole bewegingen een aantal Brabo’s uit te spelen en met een heerlijk achteloze pass legt hij de bal voor de voeten van Bruns. De middenvelder plaatst de bal keurig in de rechterhoek. Zoet kijkt zuur, 2-1. Iedereen met een zwart-wit hart is helemaal dol en het stadion knalt bijna uit zijn voegen.

De Eindhovenaren beginnen het tweede bedrijf met een lange haal naar voren. Fledderus schat de boel ietwat verkeerd in en mist de bal, Maher heeft dé kans op 2-2, maar mist.

Moreno, de Mexicaanse slager in de achterhoede van PSV wil laten zien dat hij fel is. Met een onbenullig gestrekt been torpedeert hij Tannane die gekwetst van het veld moet. Moreno, inderdaad die kerel die Shaw afgelopen week het ziekenhuis in schopte. Ook nu blijft zijn doldwaze actie onbestraft.

Tien minuten voor het einde krijgen de bezoekers nog een mogelijkheidje. Moreno, die niet meer op het veld mocht staan, kon vogelvrij koppen. Maar Castro had nu zijn magneethandschoenen wel aan en vangt de bal moeiteloos. De futloze landskampioen slaagt er ook in het slot niet in om het felle en goede Heracles pijn te doen.

Wát een heerlijke pot. Kan het nog mooier? 2-1 winnen van PSV, koploper voor minstens één dag en een prachtige reeks 5-0-0. Hé, is dat toeval in de 500e Eredivisiepot? Nee, het is simpelweg verdiend. Hulde!

Vergeet vooral niet na te genieten met de sfeervolle plaatjes van Maksteiner.

Over Leroy

Leroy is onze vaste Heracles-schrijver. Zowel nieuwsstukjes, verslagen als interviews neemt hij voor zijn rekening. Hij volgt dan ook een veel te dure studie voor dit soort grappen. Alle stukken van zijn hand zijn kritisch en scherp. Leroy is heel soms ook onze reserve fotograaf bij evenementen, als Suus de hort op is.

0 reacties op “Fel Heracles troeft PSV af (Heracles – PSV 2-1)”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties