Eis acht jaar water en brood voor Johan B.

Vandaag vond de rechtszaak plaats tegen Johan. B. (45), hoofdverdachte van de dodelijke prikpartij op Hans Woudstra. Woudstra werd in de nacht van 23 op 24 januari met een groot keukenmes in zijn borst gestoken. Het slachtoffer was op dat moment onder invloed van een flinke snuif en meerdere hoprakkers. De verdachte van deze prikpartij deed hiervoor niet onder; hij gooide maar liefst 16 halve liters in zijn pokkel.

Strafeisert Van Nes vond niet dat er sprake was van moord met voorbedachte rade. De strafeisert meent dat noodweer of noodweer-exces niet aan de orde is. “De verdachte koos zelf de aanval.”

De oude bokser Johan. B. heeft zich volgens de aanklager schuldig gemaakt aan doodslag op zijn 45-jarige stadgenoot. De Rechter komt over twee weken met zijn uitspraak.

De beruchte steekpartij begon over de Whatsapp door twee groepen jongeren. De groepen daagden elkaar uit wat resulteerde in een niet zo’n feestelijke ontmoeting in het Schelfhorstpark. De matpartij verplaatste zich echter later naar de plaats delict … de Sluitersveldsingel. Hier stak hij, volgens strafeisert Van Nes, Woudstra in zijn borst. Daarbij vielen er klappen met verroeste fietskettingen en werd er random nog wat meer geprikt. In ieder geval resulteerde deze matpartij in één dode en drie gasten die werden opgenomen in het ziekenhuis.

In eerste instantie werden er negen mensen vastgezet door de veldwachters. Acht hiervan zijn echter allang weer thuis bij moeders de vrouw. Zij blijven wel verdachte van openlijke geweldpleging. De 16- jarige zoon van het slachtoffer – die het voor zijn ogen zag gebeuren – eiste 20.000 euries voor shockschade en de weduwe van Woudstra eist een vergoeding van een kleine 400 euries voor begrafenis- en medicijnkosten. Daarbij eist een ander slachtoffer een bedrag 7000 euries.

Genant detail is dat rechtbankpresident, Bertje Stoove, pissed off was op strafeisert Van Nes, die een half uur te laat kwam op de zitting. Van Nes gaf hiervan de schuld aan de NS. Wij denken dat het de schuld is van de Rabobank.

We wachten de uitspraak over twee weken af.

Over Gerco

Gerco is back! Ooit werd hij wereldberoemd in Almelo als Gercorazzi. Wie kent hem niet. Hij bruist weer van de inspiratie en doet verslag op geheel eigen wijze van alles wat er gebeurt in en rondom Almelo!

0 reacties op “Eis acht jaar water en brood voor Johan B.”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties