AZ – Heracles (3-1)

Heracles ging zaterdagavond kansloos onderuit tegen een veel sterker AZ in het Afwasstadion in Alkmaar. De kaasboeren maakten een einde aan de euforie in Almelo. Vijf wedstrijden op rij ongeslagen is en blijft een wereldprestatie op zich én het is geen schande om van AZ te verliezen. Het voelde wel als kaaskut met kaas peren.

Al bij de warming-up ging het fout. Sfeermaker en spelbepaler Tannane raakte geblesseerd aan zijn knie en zag Heracles aftrappen vanuit de dug-out. Een flinke tegenvaller. Paul Gladon verving hem. Binnen een kwartier spelen wist AZ 2 keer kort achter elkaar te scoren. Twee onnodige goals. Stegeman was over de zeik en wisselde de schuldige Darri – die zijn man liet lopen bij de 1-0 – voor Navratil. Nog geen minuut later viel aanvoerder Fledderus uit met een blessure. Heracles oogde vermoeid en had waarschijnlijk de zware bekerwedstrijd tegen Vitesse van afgelopen dinsdag nog in de kuiten.

Na de thee kreeg Woutje Weghorst nog een aardige kans, maar daar bleef het bij. AZ was heer en meester en tikte Heracles van de mat. Navratil wist nog wel de 2-1 aan te tekenen, maar snel daarna viel de 3-1 en was de wedstrijd geen wedstrijd meer. Het had ook zomaar 6-1 kunnen zijn. Stegeman zei na afloop blij te zijn met slechts 3 tegengoals. Hij vond dat Heracles terecht had verloren en zag het als een les voor de toekomst.

A.s. vrijdag bezoek uit het buitenland; de wedstrijd tegen Heerenveen begint om 20.00 uur.

Over Andre

André is recht voor de raap, doortastend, kritisch maar zeurt ook graag met een flinke dosis humor over zaken die niet in de haak of opvallend zijn. Geboren en getogen Almeloër, Opa en DJ met een goed hart voor de stad en natuurlijk groot supporter van Heracles Almelo.

0 reacties op “AZ – Heracles (3-1)”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares