Almelo alias Napels, één grote vuilnisbelt!

Grijze prullenbak, groene vuilnisbak, blauwe vuilnisbak, paarse vuilnisbak, om gek van te worden. Er is bijna een universitaire opleiding nodig om te weten waarin u de bagger moet kwakken. Twente Milieu legt in een dummie opleiding uit waarin u uw luiers, versleten toys, lege flessen wodka, bankstellen en andere prut kunt kwakken. Een loffelijk streven zeggen wij, maar complete abracadabra. Almelo verandert op dit moment  in een gigantische vullisberg.

Gemeente Almelo/Twente Milieu hebben besloten om gefaseerd de grijze container binnen de gemeente nu eens per vier weken in de ambtelijke vulliswagen te legen. Hier dan voor uw extra punten uw afhaalkalender. Eens per vier weken legen de vuilnismannen uw grijze vullisbak dus. Dan zijn er meerdere mogelijkheden om uw afval te managen. De eerste is; een universitaire opleiding volgen met een doctoraal ‘afvalscheiding’. Ten tweede kunt u de dummie-opleiding van Twente Milieu volgen. Als derde: wanneer u in vier weken het niet redt met één grijze prullenbak, om gewoon uw plastic flesjes, verfblikken, batterijen of afval van uw XTC-lab gewoon in de groene (met daarop een laagje verrotte sla), of in uw blauwe vullisbak, (met daar bovenop een pakje reclamefolders van de kiloknallers) Of donder uw afval, wat u niet meer kwijt kunt in uw bonte verzameling van kleuren van vullisbakken, gewoon bij de afvaleilanden bij u naast de deur.

Dit laatste blijkt de meeste burgers van Almelo het meest aan te trekken. Wij constateren namelijk één grote teringzooi bij de afvaleilanden en ondergrondse containers. De onderstaande foto’s spreken boekdelen. Twente Milieu geeft u zelfs locaties aan waar u het overtallig afval kunt dumpen wanneer u uw 396 verschillende vullisbakken vol heeft. Wij hopen dat dit Napolitaanse probleem in 2025 is opgelost. Wat moet je anders zeggen tegen die busladingen Chinezen, die onze culturele opgepoetste zaken komen bezichtigen?

Waar ligt de pijnplek volgens u? Bij de gemeente Almelo of bij de burgers? In ieder geval heeft de redactie al in februari al haar zorgen uitgesproken  Wie niet luisteren wil, vraagt om billenkoek! Heeft u tot slot, in uw eigen wijkie nog voorbeelden van privé-rommelstortplaatsen, stuur dan uw foto naar ons mailadres (info@hndb.nl) of plaats uw horrorpica’s onder ons Facebook-item. In ieder geval moet dit gedonder opgelost worden, het begint al aardig te meuren in Almelo.

Wij vonden met gemak een paar plaatjes met zooi … (met dank aan Wijksite Windmolenbroek)

Over Gerco

Gerco is back! Ooit werd hij wereldberoemd in Almelo als Gercorazzi. Wie kent hem niet. Hij bruist weer van de inspiratie en doet verslag op geheel eigen wijze van alles wat er gebeurt in en rondom Almelo!

0 reacties op “Almelo alias Napels, één grote vuilnisbelt!”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties