Wat ons opviel tijdens de opening van het nieuwe stadion …

Het water zeek de hele zondagmiddag met bakken uit de hemel, maar dat mocht de pret niet drukken. Maar liefst 12.000 fans rukten uit en waren ruim 2 uur voor aanvang van de match getuige van de opening van het schitterende vernieuwde stadion. Man, man, man, wat een hut!

Maar … wat viel ons op? Nee, het is niet om te azijnzeiken, maar gewoon opbouwende kritiek.

Het openingsliedje
Zangeres Lille Mulder zong om klokslag 15.30 uur het nieuwe lied “Jij en ik, wij zijn Heracles” vanaf de middenstip. Mooi gezongen! Een lied speciaal voor de opening gemaakt door 2 professionele tekstschrijvers, een gerenommeerde componist en dat allemaal opgenomen en afgemixt in een professionele geluidsstudio. En zo is er een hele waslijst van medewerkers die dit nummer mogelijk hebben gemaakt. Indrukwekkend hoor! Kosten noch moeite gespaard en zo hoort het ook. We missen het woordje “U” in de tekst maar dat zal niet hebben gepast in de melodie.

Euh, oh wacht!!! Ze zijn nog iets vergeten! De naam van die jattende kopieerchinees staat nergens vermeld. Ja, en dat is niet zo netjes van de platenschrijvertpluggert. Die Chinees die – waarschijnlijk zonder overleg – de melodie heeft “geleend” van Freddie Aguilar en dacht … ik vind Anak wel mooi klinken. Ja die! Klikt u maar even op dit linkje en luister naar de melodie. Holy shitballs, klinkt dat effe exact hetzelfde. Alleen het refrein klinkt anders.

We gaan ervan uit dat Heracles de factuur nog moet betalen. Laat de boekhouder daar dan gewoon nog even mee wachten.

De naam
Onder het (oude) scorebord – dat niet meer terug zou komen – zien we lopende LED teksten met mededelingen en reclamepoep. In de lopende balk verschijnt de tekst “Heracles Almelo Stadion” terwijl het nog steeds het “Polmanstadion” heet. Dat is best opmerkelijk. Officieel zou men die naam moeten gebruiken.

Bier
Bij voetbal hoort bier, braadworst, zware sjek en een beetje tieten kijken. De paniek brak uit toen bleek dat het goddelijke vocht in de rust niet meer te krijgen was bij de snackcounters van Q en later ook bij andere vakken. Wel hebben we gezien dat het bier keurig in halve liter bekers werd gespoten. Vroeger zagen we nog wel eens 0,4 liter voor de prijs van een halve liter. Dat fucken met bier is nu verleden tijd.

Lekkage
We krijgen sterk de indruk dat de opening een beetje aan de vroege kant komt. Er moet nog wel wat gebeuren in de prachtige voetbaltempel. Bij diverse mensen sijpelden de straaltjes water – afkomstig van het dak – via de bilnaad regelrecht in de sokken. In de hoeken van het stadion ontbrak zelfs het dak.

Nieuw opkomstlied
Bij elke thuiswedstrijd hoor je de man met zijn mooie zware whiskystem terugtellen van 10 naar nul. Aansluitend galmt “Explode” van Jordan & Baker uit de speakers. De opkomstsong die niet weg te denken is bij Heracles is vervangen. Het tellen gaat iets langzamer, maar het is wel volledig in stijl. De power spat er vanaf. Klik hier om het nieuwe chanson helemaal te horen. Ongeveer bij 1:30 minuten hoort u het.

De belangrijkste punten op een rijtje. Is u ook iets opgevallen wat we moeten weten? Plomp het maar in de reacties.

En natuurlijk kunt u ons wedstrijdverslag HIER nalezen.

Over Andre

André is recht voor de raap, doortastend, kritisch maar zeurt ook graag met een flinke dosis humor over zaken die niet in de haak of opvallend zijn. Geboren en getogen Almeloër, Opa en DJ met een goed hart voor de stad en natuurlijk groot supporter van Heracles Almelo.

1 reactie op “Wat ons opviel tijdens de opening van het nieuwe stadion …”

  1. Duikertje schreef:

    Mijn complimenten voor de vele snackcounters en ik moet zeggen dat het broodje Balmelo mij goed gesmaakt heeft afgelopen zondag!
    Iets wat er ook denk ik bij past is een heerlijk broodje beenham om de mensen nog meer het geld uit de zak te trekken.
    Ik hoop dat jullie hier iets mee kunnen.

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties