Tour d’Almeleaux 2015

Wat was het gisteren weer een feest bij Profronde Almelo 2015. Wij vegen het drek uit de ogen en sluizen liters water naar binnen om te herstellen. Lars Boom reed de rondjes het snelst en won de ronde. Maurits Lammertink eindigde op plek twee en Bram Tankink completeerde het podium. Ook Jannes, René Froger en Gerard Ekdom eindigden op het podium. Het podium van Preston Palace welteverstaan.

De terrassen puilden uit van het volk, het Marktplein was volgelopen en ook op het Amaliaplein was geen centimeter onbenut . Heel Almelo en omstreken kwam uit de comfortabele zetel om de heupjes eens los te gooien in de binnenstad. Het bier en de wijn stroomden rijkelijk en de mensen worden alsmaar vrolijker en raken beter gestemd. Bij Jannes is het nog meeblèren en met de klauwen in de lucht zwaaien, maar bij Gerard Ekdom poetst menigeen de dansschoentjes even op.

Het vrolijke volk bouwt de voorzichtige zij-stap-sluit-moves steeds meer uit – de quickstep op een wielerronde, heel toepasselijk. Als de heupjes beginnen te swingen, gaan de handjes al snel de lucht is en is de party los. Vreugde alom en de sfeer hangt er lekker bij. Drank is de brandstof om de stramme beentjes op de beats te laten bewegen. Het gaat bij iedereen steeds beter. Of dat lijkt omdat het later wordt en de potten pils beginnen in te slaan. Wat maakt het ook uit? Het was weer een goed avondje!

Helaas was Suus niet van de partij. Huh!? Het is geen feest als Suus niet is geweest, behalve gisteren dan. Toch hebben wij een kleine selectie aan sfeerplaatjes bij elkaar geschoten. Voor zover Koning Pils het niet in de weg stond. Lees meer voor de kiekjes!

Over Leroy

Leroy is onze vaste Heracles-schrijver. Zowel nieuwsstukjes, verslagen als interviews neemt hij voor zijn rekening. Hij volgt dan ook een veel te dure studie voor dit soort grappen. Alle stukken van zijn hand zijn kritisch en scherp. Leroy is heel soms ook onze reserve fotograaf bij evenementen, als Suus de hort op is.

0 reacties op “Tour d’Almeleaux 2015”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares