Tegenstander aan het woord: natrappen met de NEC-fans

NEC heeft de supporters maar vooral zichzelf een slechte dienst bewezen. Op bezoek in het vernieuwde Polman-stadion verloren de Nijmegenaren met 3-0.

Beide elftallen begonnen onrustig aan het duel. Heracles dat ietwat de bovenliggende partij was en veel druk zette op de achterhoede van NEC kwam al in de 5de minuut van de wedstrijd op voorsprong. Ousamma Tannane ging achter de bal staan, haalde van 35 meter ontzettend hard uit en liet doelman Halldórsson met een streep in de kruising vrijwel kansloos; 1-0. Na de openingstreffer bleef het veldspel onrustig. NEC kwam maar moeilijk aan voetballen toe en lukte het niet om de bal drie of vier keer naar de zelfde kleur over te spelen. Hetzelfde gold voor Heracles. De Almeloërs speelden in een te laag tempo en waren heel onzuiver in de passing en afronding, maar leidde wel met 1-0. De enige mogelijkheid die NEC voor rust kreeg was die van Navarone Foor. De hardwerkende middenvelder kopte van dichtbij jammer genoeg in de handen van doelman Castro. Stand bleef zo steken op 1-0. Heracles had via afstandsschoten kansen om de marge vergroten maar liet dat na. Beide elftallen gingen zodoende met 1-0 de kleedkamers in.

NEC wisselde in de rust Sjoerd Ars voor nieuwkomer Sam Lundholm. De jonge Zweed kon zijn stempel niet echt drukken op de wedstrijd en lijkt nog erg te moeten wennen aan het positiespel, ambiance en niveau. Na nog geen tien minuten in de tweede helft kwam Heracles op 2-0. Een afstandsschot, zoals vele deden volgen, werd slecht verwerkt door doelman Halldórsson en belandde pal voor de voeten van Heraclied Bruns. Vervolgens ging NEC op jacht naar de aansluitingstreffer, maar het veldspel was ongekend slecht en onzuiver dat het soms pijn aan de ogen deed als NEC-supporters. Simpele inspeelpasses en diepteballen kwamen niet aan en ook onderling leek er geen samenhang te zijn. Zonde, want iedereen weet hoe goed NEC kan zijn als het loopt! Rechtsback Marcel Appiah kon zijn emoties niet in bedwang houden en gleed onbedoeld en ietwat onbesuisd door op Darri van Heracles. Arbiter Kamphuis twijfelde in eerste instantie, maar trok daarna toch de rode prent. NEC verder met tien man. Na de rode kaart was het spel helemaal weg bij NEC en was het wachten op meer treffers van Heracles. Hoewel NEC goed stand hield viel de derde treffer uiteindelijk nog. Een steekpass op de slungelige Weghorst bekroonde de spits met de derde treffer van de middag. Met nog een poging van Santos die naast dwarrelde floot scheidsrechter Kamphuis voor het einde van het duel en barstte het feest los in Almelo.

Reacties Nijmegenaren:

Leuk stadionnetje zo hoor! Complimenten!

Het is eigenlijk zeer treurig dat een club als Heracles een stadion heeft met meer capaciteit als wij. Maar het ziet er idd wel goed uit.

Heracles heeft door de politieactie 4 dagen langer om zich voor te bereiden op de wedstrijd dan wij. Dat is toch wel een nadeel, lijkt me.

Finkers opent het nieuw verbouwde stadion, laten we hun feestje verpesten net als een paar geleden bij Twente.

we kunnen best van Heracles winnen

Zomer in de basis. Dat biedt hoop voor Ars en Santos! Als ze nu niet scoren, dan gaan ze nooit meer scoren in de eredivisie.

Binnen 5 minuten 1-0, pffff

Ha vernieuwd stadion, nieuw shirt, nieuw logo. Nieuw shirtsponsor? Maat stadion muziek als er gescoord wordt uit het jaar 0

Keeper blijft 2 seconden stil staan nadat bal vertrokken was…

We kunnen altijd nog Man.city – Chelsea gaan kijken.

Heracles is drie klasses beter dan wat we in de JL zijn tegengekomen. We worden weggespeeld. Ook achterin…

Kon wel eens een grote nederlaag worden. NEC slaapwandelt over het veld. Heb de zonnebril er maar bij opgezet.

Dat stadion ziet best vet uit zo moet ik zeggen.

Heracles heeft gewoon betere voetballers en zijn beter ingespeeld. Niveau-Heracles is voor ons te hoog gegrepen. Excelsior, Roda en De Graafschap, dat is ons niveau.

Ik schat excelsior hoger in dan heracles anders…

Wat een scheids zeg.

de enige reden waarom Heracles achterin overeind blijft is de constante stroom en niet bestrafte overtredingen.

Wat een f*cking t*ring h**ren scheids

Het had nu al 3-0 kunnen staan… Die aanvallers van Heracles zijn bloedjelink.

Ieder stadion met een kunstgrasveld is gewoon ruk.

2x wisselen en er staat gewoon een team waarmee je van Heracles wint.

Ik heb er nog alle vertrouwen in. Heracles is ook niet super

2-0, onthutsend, dramatisch.

2-0 van mij mag smits het weer overnemen. Twee tegengoals door halderson. Ze mogen anders ook heel veel afstandsschoten nemen

Wat een oerdomme overtreding zeg. Zet de sliding pas in op het moment dat de bal al is gespeeld, gaat dus puur voor de speler. Terecht rood.

Echt man hij raakt hem niet eens

Dit is geen rood.

Mongool die scheids. En die keepert, tsjaa

Totaal onnodig die rode kaart (en het doelpunt ook trouwens). Zag er erger uit dan het was, maar het slaat gewoon nergens op om zo in te komen en al helemaal op zo’n plaats.

NEC wordt door de doelman (die bij beide doelpunten er niet goed uit zag) en Appiah gedupeerd nu, want verder is Heracles wel beter, maar creëert ook weer niet zo veel grote kansen.

Ik neem m’n woorden terug. Excuus. Heracles is beter dan wij.

Rood sloeg echt werkelijke nergens op in de eerste helft laat je alles onbestraft, en voor de eerste beste felle tackel waar niks wordt geraakt trek je rood.

We zijn namelijk zeer, zeer beperkt.

Tot aan de rode kaart was NEC in de combinatie zelfs balvaster dan Heracles.

Terwijl Heracles op hun eigen vertrouwde kunstgrasveldje speelt.

Het had nou ook de tweede geel moeten zijn voor tanane

Gelukkig komen er nog 2 of 3 spelers. Wil nou niet gelijk dramatisch doen over het vervolg van het seizoen als het een keer tegenzit. In de Goffert gaan de meeste punten gepakt worden.

Echt stuitend hoe slecht NEC is tegen een van de zwakkere tegenstanders dit seizoen.

Oei, daar ontsnapt NEC wel aan een 2e rood.

Kut nec kut kut kut kut

Een kennis van mij zei altijd: was het maar kut, dan had je er nog iets aan 😉

Dit soort wedstrijden waarin niets lukt, de keeper blundert en de scheids warrig fluit heeft iedereen wel eens. Als ze er maar van leren want dit was echt niet best.

rood word geseponeerd. Scheidsrechter wordt 4 wedstrijden geschorst

Aan het eind staat Heracles ook weer bij de onderste 5 ploegen. Net zoals wij, Excelsior en De Graafschap.De volgorde wordt later pas bepaald.

Wij hebben geen ploeg voor kunstgras

Je verliest omdat Heracles gewoon veel beter is. Gewoon collectief van het veld stappen, dan incasseer je een reglementaire 3-0-nederlaag. Nog altijd beter dan de score die 90 minuten op de borden gaat staan.

Over Tegenstander aan het woord

In de tegenstander aan het woord laten we regelmatig fans van andere clubs aan het woord over de wedstrijden van hun team tegen Heracles Almelo. De andere kant van het verhaal...

0 reacties op “Tegenstander aan het woord: natrappen met de NEC-fans”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties