No panic

Bij het zeer gerespecteerde Almelose bedrijf Urenco, is vandaag een te verwaarlozen hoeveelheid radioactiviteit waargenomen. Het uraniumverrijkende bedrijf had een probleempje met de centrifuges.

Volgens de directie vormt de verhoging van de radioactiviteit geen bedreiging voor de omgeving en met name de medewerkers. Urenco heeft het probleempje gemeld bij Auotoriteit Nucleaire Veiligheiden Stralingsbescherming, geheel volgens protocol.

Geen “radioactiviteit” luchtje! Gooi de ramen en deuren weer lekker open, hang uw was op buiten, laat uw centrifuge weer op volle toeren draaien. Beter een klein controleerbaar en herstelbaar probleempje dan een windmolen op uw balkonnetje, of in heel Almelo de daken beplakt met zonnepanelen. Overigens wel een minpuntje voor de directie van Urenco. Zij reppen in hun verklaring alleen over de financiële consequenties die voortkomen uit een stilgelegd productiegedeelte dat onderzocht werd.

Over Gerco

Gerco is back! Ooit werd hij wereldberoemd in Almelo als Gercorazzi. Wie kent hem niet. Hij bruist weer van de inspiratie en doet verslag op geheel eigen wijze van alles wat er gebeurt in en rondom Almelo!

0 reacties op “No panic”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties