Hooien in de Jan Steenstraat

Vroegah moesten de boeren het opgedroogde gras met een greep (hooivork) van het land afscheppen en op een platte kar gooien. Tegenwoordig gebeurt dat met machines. Het hooi werd dan op een (hooi)zolder opgeslagen en aan het eind van een hooidag lagen de boer en de boerin fijn kleine boertjes te maken tussen de warme hooibalen. Oh ja, Hendrik Haverkamp maakte de hooivork zeer gewild in de jaren ’80 tijdens de live veldtochten van de Achterhoekse popgroep Normaal door vanaf het podium hooi in de zaal te smijten.

Het is inmiddels 2015 en de hooivork doet blijkbaar opnieuw zijn intrede. In de Jan Steenboulevard is afgelopen maandag een exemplaar gesignaleerd waarmee een Almeloër in zijn been werd gestoken. Ook hebben de vorkjeprikkers enkele klappen uitgedeeld aan het slachtoffer.

Twee mannen van 31 en 39 jaar zijn door de veldwachters opgepakt en opgesloten in Hotel restaurant “De blauwe Pet” te Borne. Wat de aanleiding was van deze actie is niet bekend.

Over Andre

André is recht voor de raap, doortastend, kritisch maar zeurt ook graag met een flinke dosis humor over zaken die niet in de haak of opvallend zijn. Geboren en getogen Almeloër, Opa en DJ met een goed hart voor de stad en natuurlijk groot supporter van Heracles Almelo.

0 reacties op “Hooien in de Jan Steenstraat”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties