Heracles verliest van reserve-Belgen (Roda – Heracles 3-1)

Wat een heerlijk voetbalfeestje zonder politie moest worden, liep toch iets anders dan gepland. Althans, in Almelo’s opzicht. Door de veldwachtersstakingen is de helft van de eerste speelronde al uitgesteld, maar Roda – Heracles ging door. Bel Hassani schoot de goed startende Almeloërs op 1-0, maar de reserve-Belgen hadden daar drie antwoorden op. Van Hyfte, Faik en ex-Heraclied Gyasi, passeerden Brammetje Castro. De eerste klap is een daalder waard, maar Stegemans mannen incasseerden er alleen een aantal (3-1).

Het begin van de pot in het zuiden des lands is hoopvol voor zwart-witte kant. Op de juiste momenten maken de Heraclieden de juiste keuzes, met leuk en goed spel tot gevolg. Gevaarlijker dan een afstandspoeier van Pelupessy in de beginfase, komen de gestreepten niet. De Almelose formatie domineert de krachtmeting, maar drukt dit niet uit in kansen, laat staan in doelpunten.

Na een halfuur maakt Bel Hassani een einde aan het leuke maar niet zo rendabele spel van Heracles. Een schot op doel van de creatieve middenvelder is ballenvanger Van Leer te machtig, 0-1. De hoop op een mooi seizoen voor de Almelose equipe, gloort aan de horizon. Maar Edwin Gyasi, de man die in zijn zwart-witte periode behalve zijn gezicht helemaal niets liet zien, krijgt het op zijn heupen. In sprintduels laat de aanvaller het lijken dat Fledderus tegen de roltrap in loopt. Stegeman en co mogen slechts vier schamele minuutjes van een voorsprong genieten, want Gyasi trekt de stand na zo’n 34 minuten weer gelijk, 1-1.

Met de thee nog halverwege in de slokdarm maakt Van Hyfte al de 2-1. De doortastendheid die bij Heracles in het eerste bedrijf ontbrak, legt Roda plots op de grassprieten. Het goede spel hebben de gestreepten tijdens de onderbreking ergens verloren, misschien op het toilet. De Limbo’s hebben het hoogste woord en leggen de Almeloërs hun wil op. Toch is daar plots Heracles. Een snelle uitbraak lijkt te stranden door de besluiteloosheid van Bel Hassani, toch belandt de bal bij Weghorst die het speeltuig breed legt op Darri. De flankspeler wil de stylist uithangen, maar kan de bal niet over Van Leer heen liften. Dé kans op de 2-2 gewoon aan je voorbij laten gaan, wij begrijpen het niet.

Als Vujicevic in het veld komt voor Pelupessy, moet de Almelose BVO meer aan voetballen toekomen. Tevergeefs. De man van glas doet zijn naam eer aan en verlaat na veertien hele minuten geblesseerd de wei. Een offensief lijkt de enige optie met nog één wisselmogelijkheid. Paul Gladon vervangt de brekebeen, maar de spits breekt ook geen potten in een machteloos team.

Zoals het spelbeeld doet vermoeden, bouwt de gastheer de score uit. De geelhemden komen geheel terecht op een 3-1 voorsprong door een schot van Faik. De middenvelder was al vaker gevaarlijk met afstandsschoten, nu schiet hij met meer precisie en is Brammetje kansloos. Over en sluiten voor de eerste speelronde.

Het voetbal van, pak ‘m beet, de eerste 30 minuten stemt ons tevreden. Door het gebrek aan kansen gaan we twijfelen. We houden het erbij dat het een valse start was, en dit jaar maar één zo’n wedstrijd. Op naar de fantastische vernieuwbouw waar NEC volgende week op bezoek komt.

Over Leroy

Leroy is onze vaste Heracles-schrijver. Zowel nieuwsstukjes, verslagen als interviews neemt hij voor zijn rekening. Hij volgt dan ook een veel te dure studie voor dit soort grappen. Alle stukken van zijn hand zijn kritisch en scherp. Leroy is heel soms ook onze reserve fotograaf bij evenementen, als Suus de hort op is.

0 reacties op “Heracles verliest van reserve-Belgen (Roda – Heracles 3-1)”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties