Heracles sluit voorbereiding winnend af

In de generale repetitie voor het competitietreffen met Roda JC heeft Heracles de volle buit gepakt. De Heraclieden wonnen met 2-1 van Griekse FC Veria, Paul Gladon kopte zijn ploeg zes minuten voor het einde op 2-1. Dit nadat Ramon Zomer (1-0) en Sotiris Balafas (1-1) al namens hun clubs scoorden.

Zelfs onderweg naar de wei van DOS’37 in Vjenne is ‘zwarte zaterdag’ merkbaar. Althans, voor FC Veria. De Grieken belanden in de file en komen daardoor te laat op het sportcomplex aanzetten. Geen nood aan de man, de pot begint gewoon een kwartier later. De Almelose trots wil het te laat komen van de bezoekers afstraffen en begint de krachtmeting dominant.

De spelers van Veria zijn gewillig slachtoffer en brengen weinig tegen het zwart-witte geweld in. De kansen voor Stegemans ploeg vallen als rijpe appelen van de boom, maar onder andere Bruns, Darri en Bel Hassani laten die appels lekker rondom de boom liggen. In de 35e minuut is het Ramon Zomer – de man die vorig jaar een x-aantal grote kansen miste – die laat zien hoe het wel moet. De verdediger knikte de bal keurig tegen de touwen, 1-0.

Waar het eerste bedrijf goed oogde en de burger moed gaf, is dit in deel twee wel anders. Het spel is van beide kanten niet om aan te gluren en Veria komt na een uur ballen zelfs prompt langs zij door Balafas. In een hotsen-knotsen-begonia-situatie is Balafas Castro te machtig, 1-1. Diezelfde Balafas maakt later een onbenullige overtreding, gaat het opstootje aan en krijgt een rode prent als aandenken.

Dat voetballen tegen tien man vaak moeilijker is dan tegen een compleet elftal, bewijzen de gestreepten. Er zijn nog nauwelijks kansen, een van de schamele momenten is niet aan Woutje Weghorst besteed. De lange midvoor kopt een bal in de handen van de Griekse ballenvanger. Paul Gladon – die Wout hierna vervangt – deed het in de 84e minuut aanzienlijk beter. Gladon kopt een voorzet van Bruns op sierlijke wijze binnen, 1-2.

Een eerste deel dat hoop biedt voor de zwart-witten en een tweede bedrijf dat alle Almeloërs weer laat twijfelen, is Heracles klaar voor de competitie? We zullen het volgende week zaterdag zien als de Almelose BVO op de landkaart helemaal naar Kerkrade afdaalt.

Opstelling Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik, Zomer (’71 Bosz), Fledderus (’71 Gosens); Pelupessy (’67 Sibum), Bruns, Bel Hassani (’71 Van Ooijen); Navratil, Weghorst (’73 Gladon), Darri.

Over Leroy

Leroy is onze vaste Heracles-schrijver. Zowel nieuwsstukjes, verslagen als interviews neemt hij voor zijn rekening. Hij volgt dan ook een veel te dure studie voor dit soort grappen. Alle stukken van zijn hand zijn kritisch en scherp. Leroy is heel soms ook onze reserve fotograaf bij evenementen, als Suus de hort op is.

0 reacties op “Heracles sluit voorbereiding winnend af”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties