Heracles is de baas in Almelo (Heracles – 053 2-0)

Wat een heerlijke competitiestart van Heracles. Nadat NEC en Cambuur een pak op de broek kregen, bonden de Heraclieden ook de buren uit 053 aan de zegekar. Bel Hassani maakte met dank aan Marsman de 1-0 en Woutje Weghorst gooide een kwartier voor het einde de wedstrijd in het slot, 2-0.

De derby begint matig. Geduldig speelt zowel de Almelose BVO als de bezoekers de bal rond. Verschil is dat Heracles wél op de helft van de tegenstander speelt en gevaarlijk is. De onervaren Van der Lely mag bij de rooien als linksachter starten en wordt bij vlagen helemaal kleurenblind gespeeld, afwisselend door Bel Hassani en Tannane.

Tannane snijdt maar weer eens vanaf de rechterflank naar binnen. Van der Lely trapt er wederom in en geeft de man met de wondersloffen vrij baan. Een wilde poging vliegt aan het doel voorbij. Als de Almelose trots de bal gecontroleerd rond speelt, belandt de bal in de voeten van een prima spelende Bel Hassani. De middenvelder die eerst jaap en een ei op het achterhoofd opliep, legt de bal voor het linkervoetje en kneurt van 25 meter op doel. Want ja, Marsman staat daar in dat hokje, je weet het maar nooit. Een hard maar niet bijzonder schot gaat richting het doel, Marsman doet wat danspasjes om verkeerd uit te komen en ziet de bal achter zich in de touwen belanden, 1-0. 

Het is ons ook niet helemaal duidelijk wat Ilias heeft gegeten voor de pot. De speeltuinvoetballer laat zien wat de supporters willen zien: passie, strijd en goed voetbal. Samen met Tannane schiet hij regelmatig een bal richting het 053-doel, waar Marsman tot ieders verbazing zelfs een paar ballen vangt.

Toch is Heracles niet helemaal heer en meester tegen het kreupele paard van 20 kilometer verderop. De elf van Schreuder hebben mogelijkheden om gevaarlijk te worden, maar zelfs die strohalm aangrijpen is ze nog te machtig. De gestreepte defensie komt niet echt in de problemen en houdt de situatie onder controle.

Vlak voor de thee trapt Castro de bal maar eens naar voren. Tannane friemelt de bal met subtiele voetbewegingen langs zijn directe tegenstander en geeft de bal achteloos aan de diepgaande Bruns mee. Al vallend slaagt Bruns erin om te schieten, maar de ballenvanger die nooit iets vangt, ligt in de weg.

Na de onderbreking lijkt Schreuder de spelers te hebben gevraagd om toch mee te doen. Een wedstrijd speel je immers met twee ploegen. De rooien proberen het en er komt zowaar wat dreiging. De eerste kans na de pauze is voor de thuisploeg. Castro plukt moeiteloos een corner uit het luchtruim en speelt de bal lang op Darri. De buitenspeler die een mindere wedstrijd speelt, gunt de bal aan Bruns die maar weer eens schiet. Een streep is het gevolg en Marsman kan de bal nog maar net van richting laten veranderen. Het speeltuig eindigt over de achterlijn.

De échte kansen zijn ook in de tweede helft ‘gewoon’ voor Stegemans elf. Vooral als die man met het grote hoofd eens gek doet en aanvallend wisselt. Hij reduceert het aantal verdedigers van vier naar drie. Na ruim een uur spelen bouwt Heracles aan een prima aanval. Een pass van Bruns komt via een overstapje van Bel Hassani en een kaats van Weghorst bij Darri terecht. De dartelaar loopt de tegenstanders moeiteloos voorbij die stuk voor stuk naar de kunstsprieten duiken. Het vervolg is iets wat tussen een schot en voorzet inzit. Feit is dat de vogelvrije Bel Hassani de bal niet krijgt, de bal gaat voorlangs.

Kapitein Fledderus neemt een kwartier voor tijd een vrije trap. De back draait de bal voor het doel waar Weghorst geen tegenstander kan bekennen en besluit om de kans met zijn scheenbeen te verzilveren. De voetbaltempel barst uit zijn voegen, iedereen is dol. Weghorst viert zijn treffer met een supporter om zijn nek.

Vlak voor tijd verzuimt de ingevallen Van Ooijen om een uitgelezen kans binnen te werken. Voor een vrijwel open doel schiet de invaller wild naast. Daar kraait geen haan naar, de ponyclub weet weer waar het aan toe is. Het gat op de ranglijst is naar acht punten gegroeid. Op de voorlaatste plek vinden we onze buurman. Wat een goed gevoel.

Suus was aanwezig en schoot een dikke repo bij elkaar. Geniet heerlijk na wanneer u de plaatjes bekijkt.

Over Leroy

Leroy is onze vaste Heracles-schrijver. Zowel nieuwsstukjes, verslagen als interviews neemt hij voor zijn rekening. Hij volgt dan ook een veel te dure studie voor dit soort grappen. Alle stukken van zijn hand zijn kritisch en scherp. Leroy is heel soms ook onze reserve fotograaf bij evenementen, als Suus de hort op is.

0 reacties op “Heracles is de baas in Almelo (Heracles – 053 2-0)”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties