Everton Ramos da Silva, voor altijd Heraclied

Een Braziliaan die alleen Portugees spreekt, raakt verliefd op Heracles, Almelo en Ootmarsum. Klinkt behoorlijk ongeloofwaardig, niet? Toch is het echt zo. Everton Ramos da Silva kwam voor een recordbedrag van 1 miljoen euro over van het Braziliaanse Grêmio Barueri en vergroeide met de club en regio.

Everton droeg zeven jaar lang het zwart-witte shirt. In die zeven jaar is de aanvaller verknocht aan de Almelose BVO. Geheel wederzijds, de supporters hielden houden ook van Everton, die met zijn Braziliaanse samba het Polman regelmatig in beroering bracht. Twee jaar geleden vertrok de Braziliaan dan toch. Eerlijk als hij is, zei hij te willen cashen om zijn gezin zekerheid te bieden.

Na een mislukt avontuur in de zandbak is ‘Evvie’  bij Shanghai Shenxin in China beland. Ondanks dat de stad mooi is, verlangt Everton naar Heracles. Hij wil een comeback in het gestreepte shirt.

Everton, je speelt nu in China voor Shanghai Shenxin, hoe bevalt dat? “Shanghai is de mooiste stad van China. Het is heel erg anders dan Nederland, maar het leven bevalt me wel. Het niveau van de Super Ligue is nog niet zo goed, maar wel in ontwikkeling. De Chinese clubs halen steeds meer topspelers.”

Als het niveau in China niet zo hoog is, kun je het niveau van de Nederlandse Eredivisie dan nog wel aan? “Als ik fit ben, kan ik de Eredivisie aan. Het gaat nu lekker met me en raak in vorm. Ik heb nu natuurlijk ook meer ervaring opgedaan bij Al-Nasr (Saoedi-Arabië) en Shanghai Shenxin. Dat telt allemaal mee en heeft me goed gedaan.”

Pak dan je koffers en kom als de bliksem terug naar Almelo! Heb je eigenlijk nog contact met mensen bij Heracles? “Soms sms ik met mijn grote vriend Jan Smit. Dan vraag ik de voorzitter hoe het met hem gaat. Natuurlijk vraag ik hem ook hoe het met ‘onze’ club gaat. Helaas hebben we het nog niet over een terugkeer gehad.”

Vraag Jan Smit dan of er een contract voor je in zit.Terugkeren lijkt makkelijker dan het is. Natuurlijk wil ik harstikke graag terugkeren naar de club van mijn hart. Mijn gezin wil ook graag terug. We hebben in Nederland onze beste tijden beleefd, maar mijn contract bij Shanghai Shenxin loopt nog tot december 2015. Toch wil ik gewoon heel graag terug omdat Home is where your heart is.”

“Mijn zaakwaarnemer is nu trouwens wel in Nederland. Waarom? Dat heeft hij mij niet verteld. Als Heracles mij wil, vraag ik hier direct een vertrek aan.”

De supporters schreeuwen om je terugkomst. Wil je hen nog wat zeggen?Het maakt niet uit waar ik speel. Ook al woon ik aan de andere kant van de wereld, zoals nu. Mijn hart is en blijft zwart-wit. Ik ben Heraclied 4-EVER! Miss you all.”

Over Leroy

Leroy is onze vaste Heracles-schrijver. Zowel nieuwsstukjes, verslagen als interviews neemt hij voor zijn rekening. Hij volgt dan ook een veel te dure studie voor dit soort grappen. Alle stukken van zijn hand zijn kritisch en scherp. Leroy is heel soms ook onze reserve fotograaf bij evenementen, als Suus de hort op is.

0 reacties op “Everton Ramos da Silva, voor altijd Heraclied”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares