Drama in oude stadhuis

Om te voorkomen dat het oude stadhuis een enorme pauperteringzooibende wordt heeft de gemeente enige tijd geleden besloten om er mensen in de stoppen met geiten wollen sokjes aan. Gezellig, want anti-kraak jongeren zijn hartstikke lief. Het is (of was) zelfs mogelijk om een mooie kamer te huren in het oude ambtenarenpaleis. Voor 231 euries ben je de man! De gemeente hoopte stilletjes op een koper van het pand, maar het ziet er nu echt naar uit dat de sloopkogel er doorheen wordt gejast.

De kraakhippies zijn er inmiddels – met frituurpan en al – uitgeflikkerd, omdat het pand niet aan de veiligheidseisen voldoet. Waarschijnlijk zat er eentje een dikke sigaar te roken op de oude kamer van Sjonnie. Want, na een paar brandalarmen en een inspectie (van bouw- en woningtoezicht en de brandweer) moest het pand meteen worden ontruimd. Heul vaag, want de ambtenaren hebben er jaren ingezeten en toen was de staat van het pand precies hetzelfde als nu. Nee, nu is het opeens brandgevaarlijk, want de Almelose brandweer heeft jarenlang met hun hoofd onder een steen gezeten.

Camelot – die het pand beheert en de kamers verhuurt – heeft een bepaald protocol om te bepalen of iets brandveilig is of niet. En u raadt het al. Het pand voldoet daar volledig aan. Conclusie: het oude stadhuis staat er (nog steeds) voor Jan Lul, leeg én nu onverkoopbaar, omdat er heel veel geïnvesteerd moet worden om het weer brandveilig te maken en dat doet geen enkele gek.

Over Andre

André is recht voor de raap, doortastend, kritisch maar zeurt ook graag met een flinke dosis humor over zaken die niet in de haak of opvallend zijn. Geboren en getogen Almeloër, Opa en DJ met een goed hart voor de stad en natuurlijk groot supporter van Heracles Almelo.

0 reacties op “Drama in oude stadhuis”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties