UPDATE: Dominant Heracles pakt volle buit (Heracles – NEC 3-0)

Hatsee! NEC weet d’r ook weer van. Heracles won in een sfeervolle – maar vooral natte – keet simpel van de promovendus. Door een prachtige afstandspoeier van Oussama Tannane kwamen de zwart-witten al snel op 1-0. Na rust werkten Thomas Bruns en Woutje Weghorst beiden de bal achter de NEC-goalie, 3-0. Een uitslag die bevestigt dat NEC geen donder in de melk te brokkelen had.

Met de nieuwe opkomstklanken galmend door de vernieuwde voetbaltempel betreden de spelers de nepsprieten. De sfeeractie met de vooraf zorgvuldig klaargelegde kartonnen schilden die een choreografie uitbeelden, mislukt finaal. Het hemelvocht dat met bakken tegelijk van boven komt, verpulvert alle kartonnetjes. Het merendeel van de toeschouwers ondergaat een doping van de billetjes in de nieuwe zetels, op hoop van zegen.

De sfeerverhogende middelen aan de kant van Q doen hun werk wel prima. Dikke rookbommen en een mooi doek brengen net dat beetje extra. De Almelose BVO begint met pit en laat zien wie de touwtjes in de klauwen heeft. Nieuwkomer Droste grijpt fel in en laat zien dat hij de baas is, de toon is gezet. Al snel vergrijpt de NEC-back Buysse zich aan Tannane, die overigens als herboren speelt. De eigenzinnige buitenspeler begint fel en stapt vol vertrouwen achter de bal. Van een meter of 30 legt het ‘problemenkindje’ aan en kneurt de bal op fabuleuze wijze in de linkerbovenhoek, 1-0.

De Nijmegenaren denken blijkbaar dat het speelweekend al voorbij is. De bezoekers hobbelen rond en zijn onder de indruk van Heracles’ nieuwe thuishaven en de speelwijze van de gastheren. Dartelaar Darri doet waar de supporters voor naar de pot komen, acties maken en de IJslandse volleyballer van NEC onder vuur nemen. Verder dan een paar net niet balletjes komt het niet. Een niet al te best spelende Weghorst – die zich wederom het snot voor de ogen werkt – komt niet verder dan een paar frommelballetjes. De gestreepten krijgen genoeg mogelijkheden, maar laten die liggen.

De Almeloërs zijn in de rust het best opgedroogd. Met een fris setje kledij om het lijf en een warm bakje thee in de slokdarm, gaan de Heraclieden weer ten strijde. Darri voert weer een van zijn befaamde acties uit: dreigen, naar binnenkomen en schieten. De man tussen de palen van de Gelderlanders stuntelt volop en slaat de bal voor de voeten van Bruns. De middenvelder twijfelt geen moment en tikt de 2-0 binnen.

Het scorebord is nog maar net aangepast als vleugelverdediger Appiah met vuur speelt. Een lompe tackle op Fledderus levert de vleugelverdediger een rode prent op – in onze ogen ietwat overdreven, maar wij klagen niet. De stemming in het Polman is opperbest, vooral als verloren zoon Garcia-Garcia de spiertjes losgooit.

Alle aanwezigen klauteren op de banken als de Uruguayaan Darri aflost. Een stempel op de pot drukken, lukt de creatieve man nog niet. Stempels die Tannane wel constant uitdeelt. Met een lekker balletje tussen de verdedigers door, zet hij Weghorst oog in oog met de keepert. De Bornse spits plaatst de bal beheerst in de hoek en beslist de tweede speelronde voor Heracles, 3-0.

Als de zwart-witte elf het iets geconcentreerder en zuiverder uitspeelt, is een monsterscore een feit. Heracles laat het helaas achterwege en spaart NEC, het lijkt 3-0 prima te vinden. Zo lek als de daken van het stadion zijn, zo gesloten was de defensie van Castro en co. Zij slepen het eerste clean sheet van het seizoen binnen.

Een prachtige opening van de voetbaltempel die echt nog niet af is. Een prima sfeer in een donders theater waar Heracles acteerde zoals wij dat graag zien. Fel in de duels en bovenal de pot winnen. Toch kende de dag twee moddervette minpunten. Als eerste het snertweer, wie op de tribune de ‘Verzopen Kat-award’ in de wacht heeft gesleept, is nog niet bekend. En ten tweede: het BIER was in de rust op, amateurs. Maar ach, de volle buit is binnen en wij staan boven 053! Geniet u nog even na met de kiekjes.

UPDATE: Maksteiner en onze ouwe baas Bjorn maakten ook een paar prachtige sfeerplaatjes:

En de repo van Suus ziet u hieronder:

Over Leroy

Leroy is onze vaste Heracles-schrijver. Zowel nieuwsstukjes, verslagen als interviews neemt hij voor zijn rekening. Hij volgt dan ook een veel te dure studie voor dit soort grappen. Alle stukken van zijn hand zijn kritisch en scherp. Leroy is heel soms ook onze reserve fotograaf bij evenementen, als Suus de hort op is.

0 reacties op “UPDATE: Dominant Heracles pakt volle buit (Heracles – NEC 3-0)”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares