Bier en fietsen jalala!

Vrijdag is het weer zover, de dag waar menig wielerliefhebber naar heeft uitgekeken: Profronde Almelo 2015. Waar nog meer Almeloërs naar uitkijken is het feestgedruis dat daarop volgt.

Rond de klok van twee in de middag kan heel Almelo in de sfeer komen met de reclamekaravaan. De herrietrein trekt dan door de Almelose straten om hebbedingetjes uit de wagen te gooien en het volk warm te maken voor het wielerfestijn. En dat is tevens het moment waar volwassen mensen in beesten veranderen om de gratis goodies van de straat te plukken.

Het getrap begint om half vijf, de Rabo Dikke Bandenracers trappen af. Als zij hun stalen ros weer netjes in de stalling hebben geplaatst, komen de grote coureurs om de hoek kijken. Om kwart voor acht springen onder andere cultheld Bram Tankink, Lars Boom, Lieuwe Westra  en Tom Leezer – die u allen vast wel van tv kent, mits u de kast wel eens op Studio Sport afstemt –  op hun fiets om wat rondjes te rijden. Als de kerkklok tien keer is geluid, hebben de profs de stenen uit het parcours gereden en kan de huldiging plaatsvinden.

Wát!? Is de avond al om tien uur afgelopen? Tuulk nie! Vanaf tien uur begint het pas echt en zullen de taps volop met het vloeibare goud stromen. Diverse podia schieten als paddenstoelen uit de klinkers waar vele artiesten gezellige deuntjes uit de speakers laten galmen. DJ Gerard Ekdom, René Froger, Jannes, Almeloër Juan Niks en anderen beklimmen het podium van Preston Palace.

Dus wat gaat u vrijdag doen? Juist, op de fiets naar het centrum om het fietsen te bekijken en een dikke party te vieren met een potje pils in de klauwen. Maar pas op waar u uw rijwiel neerdondert. Vrijdag mag u tussen 14.00 en 3.00 uur geen stalen ros op Centrumplein, Waagplein, Koornmarkt of Amaliaplein parkeren. Niet omdat Bram Tankink dan met klepperende fietstassen op de fiets van uw schoonmoeder de ronde rijdt, maar vanwege veiligheidsmaatregelen.

 

Over Leroy

Leroy is onze vaste Heracles-schrijver. Zowel nieuwsstukjes, verslagen als interviews neemt hij voor zijn rekening. Hij volgt dan ook een veel te dure studie voor dit soort grappen. Alle stukken van zijn hand zijn kritisch en scherp. Leroy is heel soms ook onze reserve fotograaf bij evenementen, als Suus de hort op is.

0 reacties op “Bier en fietsen jalala!”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties