Paparazzo Freek Buitenweg overleden

In het ziekenhuis van Groningen is zondag Almeloër Freek Buitenweg overleden. Buitenweg was de eerste paparazzo van de stad en een bekende figuur in Almelo.

Freek had de ongeneeslijke spierziekte ALS. De afgelopen weken ging zijn gezondheid in rap tempo achteruit. Vorige week is hij overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen, waar hij zondag overleed.

Freek Buitenweg was als fotograaf van de website almelonieuws.nl al een bekende figuur in de stad. In 2010 werd bij hem ALS geconstateerd. Op vakantie kon hij z’n vingers niet meer bewegen. Korte tijd later werd de diagnose gesteld. Buitenweg had daarvoor nog nooit van ALS gehoord.

„Ik houd van aandacht”, zei Buitenweg enkele jaren geleden in een interview. Door de aandacht voor zijn persoon kwam er tevens aandacht voor ALS. Veel Bekende Nederlanders zijn de afgelopen jaren gefotografeerd met de Bekende Almeloër. Premier Mark Rutte, politica Rita Verdonk, zanger Jan Keizer, ze gingen allemaal met hem op de foto. Want daarmee kwam er meteen weer aandacht voor ALS.

In 2013 werd de stichting Vrienden van Freek opgericht na een groot gala dat in 2013 werd georganiseerd. Doel van het gala was om geld bijeen te krijgen voor onderzoek naar ALS. Het gala leverde maar liefst 165.000 euro op.

Freek werd slechts 60 jaar. Wij van de redactie wensen zijn naaste familie, vrienden en nabestaanden veel sterkte toe.

Over Suus

Fotografe en manager van HNDB.nl. Regelt als dame de zaken waar de heren te laks voor zijn. Altijd en overal ter plaatse met camera. Komt u haar tegen? Lachen en zwaaien!

0 reacties op “Paparazzo Freek Buitenweg overleden”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties