Oplichtende nepagenten in Almelo

Man, hoe zielig kun je zijn? Onze zwakkere en goedgelovige medemens oplichten om er zelf beter van te worden. Nee, ga gewoon werken voor je centen. Vrijdagmiddag was het hommeles aan de Bornsestraat, twee heren deden zich voor als rechercheurs om zich naar binnen te lullen.

Het tuigvolk stond aan de deur bij een vrouw op leeftijd en was zelfs zó brutaal om te zeggen dat het voor een onderzoek naar van Oost-Europese oplichters was. De twee mannen met een geschatte leeftijd tussen de 30 en 40 jaar wisten binnen te komen. Zoals echte rechercheurs dat doen – dus niet -, vroegen ze het slachtoffer naar al haar waardevolle spullen.

Volgens het slachtoffer was een van de twee daders nog al vadsig – een dikkertje – en had kort blond haar. De andere ladelichter was iets kleiner, had een normaal postuur en blonde krullen tot over zijn oren. Om het verhaal geloofwaardiger te maken, toonden de nepagenten een soort van sleutelhanger waar ‘Politie’ op stond. Het is niet bekend of de aso’s iets hebben buitgemaakt.

Heeft u vrijdagmiddag 3 juli rond 15.00 uur iets gezien aan de Bornsestraat wat iets met deze praktijken te maken kan hebben, haast u dan naar de veldwachters. Ook wanneer u vermoeden heeft wie dit tuigduo is, roept de plicht om uzelf als de wiedeweerga naar het veldwachterskantoor te spoeden. Naar de telefoon grissen en 0900 – 8844 bellen (0800 – 7000 voor de anonieme bellers onder ons) is uiteraard ook goed.

Over Leroy

Leroy is onze vaste Heracles-schrijver. Zowel nieuwsstukjes, verslagen als interviews neemt hij voor zijn rekening. Hij volgt dan ook een veel te dure studie voor dit soort grappen. Alle stukken van zijn hand zijn kritisch en scherp. Leroy is heel soms ook onze reserve fotograaf bij evenementen, als Suus de hort op is.

0 reacties op “Oplichtende nepagenten in Almelo”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties