Havendagen 2015 kopje onder

De Almelose Havendagen gaan dit jaar niet door. En wel door een zak knaken die er niet is, what else in Almelo? De schippers die naar het bootjesfestijn varen, moeten vanaf dit jaar liggeld betalen. De kapiteins – die het schuitjesfeest vorm geven met hun eigendom – willen de gemeente uit principe niet spekken en de organisatie kan het geld ook niet ophoesten.

De ervaring leert dat vaarbazen eerder nooit hoefden te betalen om hun sloep in de Almelose haven te stallen. Maar sinds dit jaar is het havengeld een ‘belastingmaatregel’. Ongelooflijk, vinden wij. De gemeente kan de poen eens door de vingers zien om een positieve happening te laten doorgaan, maar dat is het ze blijkbaar niet waard.

Het wil niet zeggen dat we die Havendagen voor altijd moeten missen. De kans dat het volgend jaar wel doorgaat is groot, waarschijnlijk dan omgedoopt tot Almeleau. Om de simpele reden dat het evenement groeiende is en een andere naam passender is. De organisatie zit om de tafel met de ambtenaartjes om keihard te onderhandelen en een structurele oplossing te bieden voor de ligknaken.

Uitermate zonde, een gezellig zomers event in Almelo gaat dit jaar niet door. Uitgerekend in de stad die onlangs de waterboulevard heeft geopend en het centrum weer van sfeervolle stroompjes wil voorzien. Maar zo gaat dat blijkbaar nou eenmaal.

 

Over Leroy

Leroy is onze vaste Heracles-schrijver. Zowel nieuwsstukjes, verslagen als interviews neemt hij voor zijn rekening. Hij volgt dan ook een veel te dure studie voor dit soort grappen. Alle stukken van zijn hand zijn kritisch en scherp. Leroy is heel soms ook onze reserve fotograaf bij evenementen, als Suus de hort op is.

0 reacties op “Havendagen 2015 kopje onder”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties