Heracles stuurt bezoekers met PEC en veren naar huis (Heracles – PEC 2-0)

Met de wetenschap dat concurrent FC Deventer bij Feyenoord won, moest Heracles provinciegenoot PEC verslaan. Door doelpunten van Thomas Bruns en Bryan Linssen wonnen de goed spelende zwart-witten in eigen huis met 2-0 van Zwolle. Man, wat heerlijk.

Een prachtige lentedag met een brandend zonnetje in het Polman geassisteerd door een sfeeractie die heel het stadion zwart-wit liet kleuren. De perfecte ingrediënten voor een lekker voetbalmiddagje. Nog veel belangrijker, de volle buit. De thuisploeg begon waar het tegen Ajax was geëindigd, met verzorgd en rustig spel. Geen paniek, maar het koppie erbij houden.

Het hoofd erbij houden nam een aantal spelers ietwat letterlijk. Dit resulteerde in veel kop-tegen-kop-duels die soms aan het slagveld van het Historisch Festival deden denken. Ondanks dat alles opende Bruns binnen het kwartier de score. U raadt het al, met het hoofd. Een actie van de dartelende Darri leverde een voorzet op het hoofd van de Wierdenaar op. De nummer tien vond eerst ballenvanger Hahn op zijn pad, maar in de herkansing bolde het net.

Het was niet altijd even spectaculair, wat ook met de instelling van de dennenappelhouder te maken had. Ben Rienstra en zijn ploegmakkers zaten met het hoofd al in de Kuip en gaven geen donder om de match van vandaag. Eerlijk is eerlijk, de Almelose troepen speelden goed. Met, in onze ogen, Avdic als de beste man op het veld. De boomlange spits (?) speelde weer op tien en deed dat keurig. Sterk aan de bal en in de duels, geeft de bal aan iemand met dezelfde broodheer en niet te beroerd om te buffelen. Dat zien we graag.

Iedereen in het stadion voelde dat het een mooie middag kon worden. Toen het sein om voor een kwartier het kleedhok in te duiken kwam, stond een schamele 1-0 op het bord. Als Heracles iets meer lef zou tonen, was Zwolle door de hoeven gezakt. Sjonnie koos ervoor om zijn ploeg tactisch vanuit een goede organisatie te laten spelen. Vooral geen domme dingen doen.

De thee viel de trots uit Almelo goed. Met de warme drank nog in de slokdarm kreeg Linssen de kans op de 2-0 in de schoot geworpen. Met dank aan de defensieve capriolen die aan circus Renz deden denken. Broerse, Van Polen en Sainsbury stuntelden erop los en gaven onze Limbo de vrije doorgang. Linssen schoof de bal zonder problemen langs hokjesman Hahn, 2-0.

Kort na de 2-0 vond Sainsbury het wel genoeg geweest voor speelronde 31 van de eredivisie. Woutje Weghorst omspeelde de stopper. De stopper deed zijn functienaam eer aan en werkte Woutje naar de grond. De fluitist van dienst toverde een rode prent uit zijn steekzak. Ondanks dat het een heel zware straf was, hoort u ons niet klagen.

De vervanger van Darri, Bel Hassani, had een hattrick kunnen moeten scoren. De linkspoot weigerde om zakelijk te scoren en probeerde het meermaals met een gooi naar de Puskás award. Zonder enig resultaat. Een marge van drie was toch nog net even wat lekkerder geweest (met het oog op het doelsaldo).

In de slotfase kwam PECH Zwolle nog een paar keer dichtbij een doelpunt en dat leidde tot spanningen bij de Almelose afweerders. Fledderus, die ook een goede voldoende scoorde, kreeg nog even flink op z’n falie van zijn eigen keepert. De kapitein liet – met Lukoki die op de brommers was in zijn rug – uitermate koel een bal naar Bram rollen. Castro zag Fleddie de bal liever wegkneur’n en stak dat niet onder stoelen of banken.

Nadat Avdic zijn applauswissel onderging, vond fluitjesmeneer Van Boekel het tijd om op het terras van de zon te genieten. Afgelopen, kats drie punten! Het verschil met de tegenstander van volgende week (NAC) is tot drie punten vergroot, omdat de Brabo’s een punt haalden in Amsterdam. Ja, wij begrijpen er ook niets meer van. Maar goed, het gat met de Deventenaren blijft vijf. Op naar Breda, op naar rechtstreekse handhaving voor onze prachtclub.

Suus schoot 205 plaatjes van de genietende mensen aan de zonovergoten wei. Meer voor alle kiekjes.

 

 

Over Leroy

Leroy is onze vaste Heracles-schrijver. Zowel nieuwsstukjes, verslagen als interviews neemt hij voor zijn rekening. Hij volgt dan ook een veel te dure studie voor dit soort grappen. Alle stukken van zijn hand zijn kritisch en scherp. Leroy is heel soms ook onze reserve fotograaf bij evenementen, als Suus de hort op is.

0 reacties op “Heracles stuurt bezoekers met PEC en veren naar huis (Heracles – PEC 2-0)”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties