Breukers onthult tegel tegen pesten

Hordes gillende kinderen die net iets langer op school blijven dan normaal. “Die meneer van Heracles komt straks!” Die meneer is Tim Breukers. De rechtsachter van Heracles komt een Time-out-tegel onthullen bij de St. Egbertusschool, een tegel als symbool tegen het pesten.

De leerlingen van de basisschool hebben een heerlijke dag. Eerst het feest van meester Frank, die 25 jaar in het vak zit, en nu het bezoek van een sportman van de plaatselijke BVO. Het kan niet op. In afwachting van Breukers mogen de kinderen zich nog even uitleven op de speelplaats.

Echt veel blijkt dat niet te helpen. De koters beschikken over een oneindige dosis energie, vooral als Breukers de school binnenstapt. Als een kudde roofdieren stuiven de leerlingen op hem af. Ze willen allemaal een handtekening of samen met hem op de foto. Blij rent een jochie naar zijn juf: “Wooaah, ik heb een handtekening van ‘Breuk’!” Tim blijft zo koel als een kikker en krabbelt en poseert rustig verder.

Als in zijn gelaat eerste kaakkrampverschijnselen zichtbaar zijn en de rechterhand wat dikker wordt, zijn alle verzoeken van de pupillen ingewilligd. Tijd voor de tegel, daar gaat het tenslotte om. Door alle hectiek is een aantal kinderen vergeten waar deze heksenketel eigenlijk door komt.

Voor de ingang neemt een juf het woord en spreekt de kinderen luid en duidelijk via een microfoon toe. “Het gaat er vandaag – eigenlijk altijd – om, dat we tegen pesten zijn. We weten dat hier op school niet of nauwelijks gepest wordt. Toch willen we ons elke dag realiseren dat pesten nergens thuishoort, vandaar dat Tim vandaag een tegel onthult”, vertelt de leerkracht al wijzend naar een blauw zeil met een schoolbankje die de tegel afdekken.

Alle kinderen tellen zo hard als ze kunnen van vijf naar nul. Hét sein voor Tim om de tegel van het blauwe zeil te ontdoen. Onder applaus van alle aanwezige kinderen en ouders is de blauwe Time-out-tegel zichtbaar. Rechts van de ingang, links van de ingang ligt al een tegel tegen zinloos geweld. Bij het betreden van de school passeer je eerst een haag van reminders. De school waar iedereen zich moet gedragen en niemand ergens de dupe van mag worden.

Na het officiële moment poseert Breukers enthousiast voor ouders die hun kroost met de speler op de gevoelige plaat willen hebben. “Tim wordt je hier nou niet een keer flauw van”, vraagt een vrouwenstem in de menigte. “Nee, ik doe dit niet elke dag hoor”, antwoordt de verdediger lachend.

Als de rust aan de Arendsboerweg is teruggekeerd, kan Breukers met een voldaan gevoel naar huis. Een tegel voor een goed doel onthuld en kinderen van foto’s en handtekeningen voorzien. Nu maar hopen dat het zijn vruchten afwerpt. Het punt is in ieder geval duidelijk. Kijk bij meer voor de prachtkiekjes van Suus.

Over Leroy

Leroy is onze vaste Heracles-schrijver. Zowel nieuwsstukjes, verslagen als interviews neemt hij voor zijn rekening. Hij volgt dan ook een veel te dure studie voor dit soort grappen. Alle stukken van zijn hand zijn kritisch en scherp. Leroy is heel soms ook onze reserve fotograaf bij evenementen, als Suus de hort op is.

0 reacties op “Breukers onthult tegel tegen pesten”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares