Rekentoets voor Almelose politici

Gisteren maakte LAKS (Landelijk Aktie Komitee Scholieren) bekend dat ze een aantal tweede kamerleden een rekentoets lieten maken op havo/vwo niveau. Resultaat? Iedereen gezakt. In Vlaardingen gaan stemmen op om ook lokale politici een verplichte rekentoets te laten maken. Omdat de burgers recht hebben op goed bestuur. Dat bracht ons op een zelfde idee. Gezien de financiele malaise in Almelo lijkt een rekentoets ons helemaal geen gek idee. En dus hebben we zelf maar even de eerste, in onze ogen simpele, vraag gemaakt. Weet u het antwoord? En zouden onze politici het weten?

REKENTOETS POLITICI ALMELO
TOETSVRAAG 1
Anja woont in Almelo. Nou ja, dit is nog discutabel maar daar gaat het nu niet om. Nog een keer. Anja woont zogenaamd in Almelo. Haar aannemer heeft haar nieuwe erker te laat opgeleverd en dankzij afspraken in het contract krijgt ze daarom 450 terug van de aannemer. Lekker, maar Anja heeft de laatste jaren niet goed op haar centjes gelet en komt in 2015 maar liefst 15.000 tekort. Wat moet Anja met de extra 450 doen?

A. Besteden aan de 15.000 die ze tekort komt. Alle beetjes helpen.
B. 200 op de bank en 250 besteden aan een groot feest met gratis drank en eten. #YOLO
C. Hoe moet ik dat weten?! Ik ben politicus. Geen wiskundige.

Lokale politici kunnen hun antwoord sturen naar info@hndb.nl of stuur een briefkaart met het juiste antwoord naar HNDB.nl | Windmolen 5a | 7609 NN Almelo. Onder de juiste inzendingen zullen we ons officiële ‘Hoera! Ik kan rekenen!’ shirt verloten. Succes.

Over HNDB

Eigenaar en oprichter van HNDB.nl en HNDB Media. Maakt zich minder druk om items schrijven en richt zich meer op nieuwe functies en designdingetjes.

0 reacties op “Rekentoets voor Almelose politici”

Geef een reactie

Reclame

Nieuwste reacties