Herdenking in Almelo n.a.v. aanslag op Charlie Habdo

Er is al veel geschreven over het drama in Parijs. Zoveel, dat Allah en die andere gozer, Mohammed, zich onderhand hun ogen uit de kop zullen schamen dat er uit hun namen de zoveelste gruweldaad wordt begaan. Als beide heren zoveel invloed hebben, dan wordt het tijd om nu even kneiterhard in te grijpen en de reliedebielen op onze aardkloot meteen naar de hel te bonjouren. En wat ons betreft mag de overheid vanaf nu de cartoons van Charlie Hebdo verplicht stellen bij de inburgeringscursus; wie er niet om kan lachen en boos wordt, komt er niet in. Oh ja, en wij willen ook graag een nieuw verplicht vak op de middelbare school invoeren: “Humor en satire”. Misschien dat we er dan met ons allen – maar bovenal de haatbaarden – iets meer van begrijpen.

Ondanks het gevoel van onmacht tegen dit soort straattuig is het belangrijk om zoveel mogelijk een statement te maken. We leven in een vrije wereld en dat willen we graag zo houden. Op de Koornmarkt in Almelo is vanmiddag (donderdag) om 17.00 uur een herdenking van de aanslag op het blad Charlie Hebdo. Almeloërs worden opgeroepen naar de Koornmarkt te komen en een pen en mobieltje mee te nemen als symbool voor persvrijheid.

Over Andre

André is recht voor de raap, doortastend, kritisch maar zeurt ook graag met een flinke dosis humor over zaken die niet in de haak of opvallend zijn. Geboren en getogen Almeloër, Opa en DJ met een goed hart voor de stad en natuurlijk groot supporter van Heracles Almelo.

0 reacties op “Herdenking in Almelo n.a.v. aanslag op Charlie Habdo”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares