Sinterklaas veilig aangekomen in Almelo!

Evenveel ouders als kinderen tijdens een stukje Almelo’s straattheater van wereldklasse. Ja, het bewijs dat Sinterklaas bestaat is daarmee weer geleverd! Man, man, man wat mooi en wat een bult volk! Al die gespannen koppies, wachtend op Sinterklaas en zijn zwarte hulptroepen in de haven van Almelo. Het mooiste kinderfeestje van het jaar was er weer eentje om in te lijsten! Sinterklaas (minimaal 864 jaar oud) voer ietwat eerder dan afgesproken de Almelose haven binnen afgelopen zaterdag en nam alle tijd om prachtige tekeningen in ontvangst te nemen, een praatje te maken en op de foto te poseren met zijn fans. En hij is geen spat veranderd, dat in tegenstelling tot de Pieten. De organisatie heeft heel goed gekeken naar Diewertje en zowaar een paar nieuwe Pieten geïntroduceerd. De kids hebben een kats fokking lijpe dag gehad en dat klopte precies met het draaiboek van Almelo Events, de organisator van de intocht.

Nee, in Almelo gelukkig geen Stumpert Piet, geen Kneus Piet, geen Volidioot Piet en geen Ziele Piet die proberen om hét jaarlijkse kinderfeestje van onze 0-6 jarigen te verstieren. Er moet toch iets vreselijk misgegaan zijn in het leven van deze mensen als je zoiets doet? De provocerende Extreem Linkse Randdebiel Pieten en de Genetische Afval Pieten hadden zich zaterdag verzameld in Gouda bij de intocht. Diverse regionale media elders in het land vatten ons fantastische traditionele kinderfeestje ongeveer als volgt samen: „Het is zonder problemen verlopen”. WTF! Euh ja, we hebben het hier over de Sinterklaasintocht … zonder problemen verlopen?

We maken er verder maar geen woorden aan vuil. Uitschot in onze samenleving verdient dat podium niet. In Almelo konden de grote mensen zich gelukkig wel gedragen. Dat vinden we fijn! Ook wachten we met smart op het nieuwe Sinterklaasverhaal van Herman Finkers dat binnenkort in de boekhandel ligt. Herman uut Almelooo heeft ook wel een mening over de Zwarte Pieten toestand en daar sluiten we dit versje mee af: „Tja, al die onenigheid over Zwarte Piet. Ik weet niet wat het is, maar ik weet wel wat het níet is. Het is niet de bedoeling”.

Oh ja, wilt u Sinterklaas in zijn tijdelijke huurwoning aan de Grotestraat bezoeken? Kijk dan hier even voor de openingstijden.

HNDB Gait en Suus waren zaterdag van de partij en schoten een enorme partij party pics bij elkaar.

Over Andre

André is recht voor de raap, doortastend, kritisch maar zeurt ook graag met een flinke dosis humor over zaken die niet in de haak of opvallend zijn. Geboren en getogen Almeloër, Opa en DJ met een goed hart voor de stad en natuurlijk groot supporter van Heracles Almelo.

0 reacties op “Sinterklaas veilig aangekomen in Almelo!”

Geef een reactie

Aanbiedingen bij webshops

Reclame

Nieuwste reacties

Shares